Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2019. November 11. 16:44, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Esztergomiakat díjazott a Honismereti Szövetség

Esztergomiakat díjazott a Honismereti Szövetség

Díjat vehetett át Pifkó Péterné, Osvai László, Peragovics Ferenc, Gergely Endre és Sárosi Attila.

A Péczeli József Komárom-Esztergom Megyei Honismereti Egyesület a II. Rákóczi Ferenc – emlékév alkalmából ünnepi ülést rendezett a Bottyán palotában a minap.
A programot Fehér László tárogatóművész zenei köszöntője után, Forróné Virág Zsuzsa megyei elnök nyitotta meg, amelyet Dudok Dávid, az Esztergomi Diákszínkör tagjának szavalata követett (Ady Endre: Bujdosó kuruc rigmusa).

Ünnepi köszöntőt Erős Gábor alpolgármester mondott. Az ülés központi előadását Menyhárt Csaba történész (az országos elnökség tagja) tartotta Bottyán János és Esztergom címmel – számolt be az eseményről a Honismereti Szövetség közösségi oldalán.

Ezt követően átadták a megyei elismeréseket. Díjat vehetett át Pifkó Péterné, Osvai László, Peragovics Ferenc, Gergely Endre és Sárosi Attila.

Az ülés elején megyei elismerést kapott Schönwalder Miklósné és Hámosné Szőke Anna is.

Az átadó után ismét Fehér László tárogatóművész zenéje következett, valamint rövid előadása a tárogató hangszer történetéről. Az elhangzott korreferátumokat a megye diákjai adták, akik részt vettek az „Arcok és harcok” országos pályázaton. A Honismereti Szövetség emléklapjait Mándli Gyula, a Szövetség alelnöke adta át a megyei egyesület kimagasló munkát végző tagjainak.

Fotók: Mándli Gyula

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:14, kedd | Helyi

Magyar Nagydíj

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán

2024. Június 25. 13:36, kedd | Helyi

ELTŰNT HOLTSÁG AMINA MIRIAM

Eltűnés miatt keresi a Komáromi Rendőrkapitányság a 14 éves lányt.

2024. Június 21. 22:26, péntek | Helyi

Látványos tudományos műsorral készül a Richter a Múzeumok Éjszakájára

Június 22-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Duna Múzeumban lélegzetelállító tudományos show-t mutat be az esztergomi rendezvény támogatója, a Richter Gedeon Nyrt.