Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Március 26. 13:15, szerda | Helyi

Esztergomnak a királyi városok között van a helye

Esztergomnak a királyi városok között van a helye

Esztergomnak a királyi városok között van a helye, mindezt Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere mondta kedden Völner Pál esztergomi fórumán.

Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere volt a vendége Dr. Völner Pálnak, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltjének esztergomi fórumán.

Az április 6-i, országgyűlési képviselőválasztás utolsó jelentős kampányeseményét tartotta a Fidesz-KDNP március 25-én, kedden Esztergomban. A fórum meghívott vendége Dr. Cser-Palkovics András, országgyűlési képviselő, Székesfehérvár polgármestere volt.

A rendezvényt Dr. Völner Pál, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje nyitotta meg, a köszöntőt követően pedig Székesfehérvár polgármestere lépett a pulpitushoz. Az aktuálpolitikai- és kampány kérdéseken túl Dr. Cser-Palkovics András hangsúlyozta: soha, egyetlen magyar település sem kapott akkora segítséget a kormánytól, mint a jelenlegi ciklusban. Esztergom esetében több mint 24, Székesfehérvár esetében pedig mintegy 18 milliárd forintnyi adósságot vállalt áll a kormány. Dr. Cser-Palkovics András szerint ez nem csak azt jelenti, hogy ezt a súlyos terhet levették az önkormányzatok válláról, hanem azt is, hogy a következő években ennyivel több forrás juthat a településeken fejlesztésekre.

Az országgyűléstől idén búcsúzó, a jövőben Székesfehérvárra koncentráló politikus hangsúlyozta továbbá: Esztergom és Székesfehérvár egyaránt a magyar történelem két kiemelten fontos városa, olyan értékek őrzője, amelyek támogatása nem csak helyi, hanem a mindenkori kormányok feladata is. Cser-Palkovics András hozzátette: biztos benne, hogy Dr. Völner Pál a térség képviselőjeként e téren is sikeresen tudja majd Esztergom érdekeit képviselni, és ebben mindenkor számíthat Székesfehérvár segítségére is.

Fidesz Esztergomi Szervezete

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.