Városlista
2022. május 28, szombat - Emil, Csanád

Hírek

2012. Szeptember 19. 08:00, szerda | Helyi

Európa-bajnok edzők a dorogi vízilabdásoknál

Európa-bajnok edzők a dorogi vízilabdásoknál

Tóth Andreával és Györe Lajossal két újabb edzővel bővült az Új-Hullám Sport Egyesület vízilabda szakosztálya. Így vb és Eb-sikereket is elérő szakemberekkel kezdik a bajnokságot a csapatok.

Tóth Andrea világ-és Európa-bajnok játékos, profi pályafutása befejeztével idén tért vissza Olaszországból. Györe Lajos korábbi női utánpótlás válogatott szövetségi kapitány, a 2001-ben Európa-bajnokságot nyert női felnőtt válogatott edzője volt.

Várhegyi Ferenc, az egyesület elnöke szerint érkezésük nagy lendületet adhat a dorogi utánpótlás vízilabda sportnak. Az egyesület a 2012/13-as bajnokságban egy gyermek és egy serdülőcsapattal elindul a Budapest Bajnokságban is, amely komoly kihívást jelent a számukra. A gyermekcsapat edzője Tóth Andrea, a serdülőké továbbra is Szarvas Dávid, akiknek a munkáját Györe Lajos fogja össze. Az elnök hozzátette, az eredmények egyelőre másodlagosak, a cél a tanulás, a tapasztalatszerzés és a folyamatos szakmai fejlődés.

„Az elsődleges célom, hogy a gyerekek hozzáállása profi legyen. Szeretném elérni, hogy szeressék a vízilabdát, szeressék az uszodát, és hogy csapatként működjenek, tudjanak küzdeni egymásért. Ha ezeket a tulajdonságokat ki tudjuk fejleszteni a játékosokban, az a későbbi életükben is nagy hasznukra válik majd. Az elvégzett munka látható fejlődést fog hozni a játékukban és az eredményekben is” – árulta el az első éves célokat Györe Lajos.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 27. 08:42, péntek | Helyi

Nyakunkon az újabb meteorkitörés

Különleges hullócsillag-kitörésben gyönyörködhetünk május 31-én, ha a csillagászati előrejelzések beválnak - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló, amelynek tájékoztatása szerint magyar csillagászok Texasban követik a kitör

2022. Május 26. 10:04, csütörtök | Helyi

Ünnepi Könyvhét

Június 9-én nyitja meg kapuit a 93. Ünnepi Könyvhét a Vörösmarty téren és a Duna-korzón.

2022. Május 25. 18:53, szerda | Helyi

Orbán Viktor rendkívüli bejelentést tett: megadóztatják a nagy cégeket

A szerdai kormányülést követően rendkívüli döntést jelentett be Orbán Viktor: megadóztatják a nagy cégeket Magyarországon és létrehozzák a rezsivédelmi és a honvédelmi alapot.

2022. Május 25. 16:36, szerda | Helyi

Egyre többen fogadnak örökbe egy ovit

Segíts világot látni a mélyszegénységben élő gyerekeknek!