Városlista
2022. május 24, kedd - Eszter

Hírek

2012. Szeptember 16. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: lvp/ fotó: vkesztergom.hu

Európában egyedülálló versmondó versenyre hív a könyvtár

Európában egyedülálló versmondó versenyre hív a könyvtár

Negyedszer rendezi meg 50 év felettiek számára a Virág volt a vers című, országos szavalóversenyét idén a városi könyvtár. A megmérettetés zsűrijének elnöke, Bács Ferenc szerint Európában egyedülálló ez az esemény.

Az Virág volt a vers elnevezésű, 50 és 70 év közöttieket megszólító versenyre október elsejéig jelentkezhetnek az ország minden tájáról az érdeklődők. Az eseményt a Helischer József Városi Könyvtár nem hivatásos versmondók számára rendezi meg október 6-án a negyvenegyedik Megyei Könyvhét keretében. A szavalóversenyre három magyar verscím, valamint név és lakcím elküldésével jelentkezhetnek a nevezők a könyvtárban személyesen, vagy a 33/523-170-es telefonszámon illetve az eszi@vkesztergom.hu e-mailcímen.

A vállalkozó kedvű verselőket Bács Ferenc Jászai-díjas színművész, Pásztó András tanár, Petrozsényi Eszter színművész és Durzák Anna tanár, előadóművész zsűrizi. Az rendezvény háziasszonya Kemenczki Edina, a Kék-Duna Rádió munkatársa lesz. A versenyen az első helyezett 18, a második 14, míg a harmadik 8 ezer forint értékű ajándékkönyvet kap.

Bács Ferenc korábban a versenyről kifejtette, hogy az esztergomi könyvtárnak ez a kezdeményezése egyedülálló, mert, ahogy fogalmazott, nemhogy Magyarországon, de Európában sem tud ehhez hasonló kiírásról, mely ezt a korosztályt szólítja meg.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 24. 15:06, kedd | Helyi

Magyar Kémiaoktatásért Díj 2022

Általános iskolai, középiskolai, valamint középfokú szakképzésben résztvevő kémiatanárok részére ír ki pályázatot a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma.

2022. Május 24. 09:49, kedd | Helyi

Munkagéppel emeltek meg két autót Esztergomban, amíg kilopták a katalizátorukat

Pár tízezer forintot kaptak a lopott alkatrészekért.

2022. Május 24. 09:37, kedd | Helyi

Zivatarok miatt figyelmeztetés van érvényben

Csapadékból nem lesz hiány az elkövetkező órákban, ugyanis országszerte zivatarokra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország döntő részén 24 és 32 fok között várható.

2022. Május 23. 16:22, hétfő | Helyi

Ultrafutóversenyen lettek bajnokok a dorogi Richteresek

Május 21. és 23. között első alkalommal rendezték meg a Runionhoz tartozó egyesületek a MyWay240 elnevezésű ultrafutóversenyt. A Balatont megkerülő versenyen a dorogi Richteresek nyerték meg a csapat-bajnoki címet!