Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2013. Május 26. 19:01, vasárnap | PR

Európában először a Harley-Davidson Open Road Fest-en debütál az okos karszalag

Európában először a Harley-Davidson Open Road Fest-en debütál az okos karszalag

Mező Misi jelesre vizsgázott motorozásból. Partnerség és vezetéstechnika a biztonságos közlekedésért a Harley-Davidson Open Road Fest-en.

Hamarosan felbőgnek a motorok Alsóörsön, a 14. Harley-Davidson Open Road Fesztiválon, június 5-9. között. A rendezvény sajtótájékoztatóján a fesztivál szervezői és szponzorai elkezdték a visszaszámlálást, bejelentették az újfajta beléptetési rendszer, az okos karszalag hírét és felhívták a figyelmet a biztonságos közlekedés fontosságára. Az eseményen szakemberek bemutatták a motorozáshoz szükséges védőruházatot, valamint egy vezetéstechnikai bemutatóval szemléltették a szakszerű motorozási technikát. Mező Misi jelesre vizsgázott a motoros próbán.

Urbán Tamás, a Nemzeti Közlekedési Hatóság általános elnökhelyettese; Óberling József rendőrezredes, az Országos Rendőr Főkapitányság, Balesetmegelőzési Bizottság ügyvezető igazgatója; Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere; Czeglédi Ákos, Paloznak polgármestere; Mező Misi, a 2013-as fesztivál arca és fellépője; Dobai Attila, a Harley-Davidson Open Road Fest igazgatója; Papp Zoltán, a BauTrans Kft. cégvezetője; Bökönyi István, az In-Kal Security Events Kft. igazgatója, valamint Pataky Attila, Mező Misi, Endi, Bartha Sylvia, Semmi-Kiss Tünde, és Buza Sándor, a sajtótájékoztató moderátora együtt köszöntötte az egybegyűlteket a 14. Harley-Davidson Open Road Fest hivatalos sajtótájékoztatóján. Az esemény különlegessége volt, hogy a főszervező, Dobai Attila bejelentette az Európában egyedülálló beléptetési rendszer, az okos karszalag debütálását. Emellett a biztonságos közlekedés érdekében védőruha és motoros bemutatót tartottak szakemberek, majd Mező Misi motoros vizsgát tett és jelesre vizsgázott.

A LEGÚJABB - Okos karszalag Európában először a Harley-Davidson Open Road Fest-en

Egy egészen új beléptetési rendszert alakítanak ki a szervezők a június 5-9. közötti alsóörsi motoros és zenei fesztiválra. Minden látogató egy csippel ellátott karszalagot kap, amellyel akár 1 másodperc alatt bejuthat a fesztiválra, készpénzpénz-mentesen vásárolhat, posztolhat saját facebook oldalán, valamint motorját is biztonságban tudhatja. Ez az újfajta rendszer olyannyira leegyszerűsíti és megkönnyíti a fesztiválozók életét, hogy akár már egy szál fürdőnadrágban is érkezhetnek a rendezvényre.

„A belépőjegy megvásárlásával minden fesztiválozó kap egy csippel ellátott karszalagot, amely nemcsak a belépést egyszerűsíti le és teszi gyorsabbá, hanem egyben egy készpénzmentes fizetőeszközé is válik. Ennek a karszalagnak az egyszerű, érintésre aktiválódó használatával mindenki követheti tranzakcióit: mikor, hol, mennyiért vásárolt, bankszámlájáról bármikor feltöltheti egyenlegét, azonosíthatja magát és motorját.” – részletezte a rendszer egyediségét Dobai Attila, a fesztivál igazgatója.

A fesztivál szervezői figyelnek arra is, hogy az új rendszer használata mindenki számára rendkívül egyszerű legyen: belépéskor a kapukhoz, fizetéskor a standok termináljához érintve lép működésbe. A Facebook esetében pedig a karszalag azonnal beazonosítja viselőjét és rögtön belép privát oldalára, ahol megoszthatja barátaival fesztivál-élményeit.

A LEGÉRTÉKESEBB – Harley-Davidson sorsolás a fesztivál szombati napján

A hazai fesztiválok történetének talán legértékesebb nyereményét viheti haza az, aki regisztrál a fesztivál Facebook oldalán, és ott lesz június 5-9. között Alsóörsön. A szervezők ugyanis a rendezvény történetében először kisorsolnak egy Harley-Davidson motorkerékpárt. A sorsolást a szombati napon tartják, ahol egy szerencsés megnyerheti az 1200 köbcentis Seventy-Two Harley-Davidsont.

A LEGKÜLÖNLEGESEBB - Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról a 0. napon

A nulladik nap kiemelt eseménye, amely egy igazi történelmi pillanat is egyben: a nagyszínpadon bemutatják a „Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról” című musicalt, amely idén ünnepli 40 éves évfordulóját. Az ünnepi produkció különlegessége abban rejlik, hogy a szervezők a közönséget is bevonják az előadás cselekményébe, sőt még a Harley-k is szerepet kapnak.

„Maga a darab négy évtizeddel ezelőtt az amerikai témája miatt volt érdekesség, ám a beleszőtt magyar mondanivaló, az előre vizionált problémák mind a mai napig aktuálissá teszik az üzeneteit. Akkoriban az LGT élő zenéje döbbenetes hatással volt a közönségre, és a mostani előadás is tartogat a közönség számára különleges ízeket.” – mondta Vándorfi László színigazgató-rendező.

A 0. nap programja Alsóörs, Paloznak és Lovas település lakosainak ingyenesen látogatható.

De további érdekes események is kiegészítik a fesztivál programját. Lesz épített motor show, bungee-jumping, rodeóbika, légibemutató, kaszkadőr és triál show. A szervezők szerdától vezetett motoros túrákat indítanak a helyszínről. A csütörtöki, 108 kilométeres BORS vezetett túra külön meglepetést is tartogat.

A Harley-Davidson Open Road Fest ideje alatt a rendezvény hivatalos szállásadója, a balatonalmádi Ramada Hotel kedvezményesen biztosít szálláshelyeket a vendégeknek.

A LEGBIZTONSÁGOSABB – „Összefogással a közlekedésbiztonságért" sátor a fesztiválon

A fesztivál idén sem feledkezik meg a biztonságos közlekedéséért folytatott kampányról, így június 5. és 9. között Alsóörs vendégei lesznek a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH), az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB) és a Közlekedéstudományi Intézet (KTI) szakemberei, akik elméleti és gyakorlati bemutatókat tartanak a fesztivál ideje alatt.

Az „Összefogással a közlekedésbiztonságért” névvel ellátott sátorban a fesztivál vendégei megismerkedhetnek a hatóságok közlekedésbiztonságért folytatott feladataival, célkitűzéseivel.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) egyik legfőbb küldetése a biztonságos közlekedésre való nevelés. Nemcsak azáltal, hogy a közlekedésben résztvevő eszközök és infrastruktúra műszaki színvonalát a jogszabályi kötelezettségek és a közlekedésbiztonsági előírások alapján ellenőrzi, hanem igyekszik közvetlen, élő kapcsolatot teremteni a közlekedőkkel. A motorosok biztonságával kapcsolatos problémakör egyébként kiemelt feladatként szerepel a Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogramban is.

A motorosok a közúton közlekedők egyik legfegyelmezettebb csoportját képezik, mégis a motoros balesetek jelentős része végződik súlyos következményekkel. Magyarország a közlekedésbiztonság területén nagyot lépett előre az elmúlt években, jelentősen csökkent a halálos balesetek száma. Azért, hogy ez a kedvező tendencia tovább folytatódjon, fontosak az ilyen és ehhez hasonló rendezvények, amelyek azon túl, hogy kellemes kikapcsolódást nyújtanak, segítenek a közlekedésben való partnerség kialakításában, közelebb hozza egymáshoz a motoros társadalmat, biztosítja a gyakorlati ismeretszerzést motoros vezetéstechnikából, mindezeken keresztül hozzájárul a közlekedésbiztonság általános javításához.

Az NKH a fesztiválon kívánja bemutatni azt a vezetéstechnikai kiadványt, mely a közelmúltban készült el a motorosok biztonságának fokozására, továbbá a rendezvényen lehetőség nyílik az aktuális KRESZ változások megismerésére, KRESZ feladatlapok kitöltésére nyereményekért, kipróbálhatnak a résztvevők reakcióidőt és helyzetfelismerést mérő teszteket, valamint az alkoholos állapotot szimuláló „részeg szemüveg” a gyakorlatban is megmutatja az alkoholos állapotban történő közlekedést.

Az NKH együttműködő partnere a Hungaroring Sport Zrt. és Tanpálya- Vezetéstechnikai Centrum az Élet úton program támogatójaként kerékcsere-versenyt és közlekedési parkot állít fel gyermekek részére.

Az együttműködés az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal (ORFK-OBB) immár hét éves múltra tekint vissza. A bizottság elsődleges célkitűzése a közlekedési balesetek számának visszaszorítása. A fesztiválon az ORFK-OBB számos felnőttek és gyermekek számára is izgalmas programmal készül.
A Közlekedéstudományi Intézet autós, motoros és hajós szimulátorral kívánja színesíteni az „Összefogással a közlekedésbiztonságért” sátrat, valamint nyereményekért kérdőívek kitöltésére biztatják majd a látogatókat.

Találkozunk június 5. és 9. között hazánk legnagyobb motoros észenei fesztiválján, Alsóörsön.

További információk: www.openroadfest.hu

Teljes zenei program:

Június 5. szerda:

 • Rock Aréna 18.30: A Nyughatatlan
 • NAGYSZÍNPAD 20.00: Képzelt Riport egy amerikai popfesztiválról (Pannon Várszínház)
 • Rock Aréna 22.00: Ganxsta Zolee és a Kartel
 • Rock Aréna 23.30: Best of zenekar
 • Rock Aréna 01.00: Rock Disco

Június 6. csütörtök:

 • Rock Aréna 16.00: MaxiSun
 • Rock Aréna 17.30: ÜzletEmberS
 • NAGYSZÍNPAD 19.00: Pataky Művek
 • Rock Aréna 19.00: Paddy and the Rats
 • NAGYSZÍNPAD 20.00: EDDA Művek
 • NAGYSZÍNPAD 22.00: Ten Years After (UK)
 • Rock Aréna 23.30: AB/CD (AC/DC Tribute)
 • Rock Aréna 01.00: Z.U.P.

Június 7. péntek:

 • Rock Aréna 16.00: Dorothy Zenekar
 • Rock Aréna 17.30: Firkin
 • Rock Aréna 19.00: Deák Bill Gyula
 • NAGYSZÍNPAD 20.00: Hooligans
 • NAGYSZÍNPAD 22.00: Tankcsapda
 • Rock Aréna 23.30: ZZ Copy (ZZ top tribute)
 • Rock Aréna 01.00: Dévényi Tibi bácsi

Június 8. szombat:

 • Rock Aréna 16.00: Magic Cats Rockabilly Trio
 • Rock Aréna 17.30: Zorall
 • Rock Aréna 19.00: Anna and the Barbies
 • NAGYSZÍNPAD 20.00: Magna Cum Laude
 • NAGYSZÍBPAD 22.00: Uriah Heep (UK)
 • Rock Aréna 23.30: Kiss Forever Band (Kiss Tribute)
 • Rock Aréna 01.00: Madarak zenekar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 09:46, szerda | PR

Magyarország legszebb területein is dolgozhatsz digitális szakmában!

A digitalizáció korában élünk, ez viszont nem jelenti azt, hogy természeti értékeinket ne élvezhetnénk maximálisan.

2024. Július 17. 15:20, szerda | PR

Arany és ezüst női papucsok – hogyan viseljük őket hétköznapi stilizációkban?

Az arany papucs tökéletes választás, ha egy kis eleganciát szeretnénk csempészni a hétköznapi öltözékünkbe.

2024. Július 16. 17:01, kedd | PR

Emberek és gépek egységben, avagy szakmunkák a 21. században

Elveszik a robotok a munkánkat? Nem feltétlenül! Igaz, a világ jelentősen átalakul. De a gépek már a 19-20. század környékén is feszültségeket, lázadásokat szültek.

2024. Július 12. 10:37, péntek | PR

A transzcendentális meditáció kezdők útmutatója: egyszerű lépések a békésebb élet felé

A transzcendentális meditáció (tm) egyre több ember figyelmét kelti fel, mint egy egyszerű, mégis mélyreható technika a stressz csökkentésére, a belső béke elérésére és az általános jólét javítására.