Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Április 19. 14:11, csütörtök | Külföld
Forrás: mno.hu / MTI

Európát is elérheti a rakéta

Európát is elérheti a rakéta

India első ízben hajtott végre csütörtökön kísérletet nagy hatótávolságú rakétával, amely képes mélyen behatolni Kína területére, vagy elérni akár Európát is.

India ezzel azon országok „elitklubjába” sorolta be magát, amelyek atomtöltet hordozására alkalmas interkontinentális rakétával rendelkeznek. Az Agni-5 típusú rakétával végrehajtott kísérletről élő adásban számoltak be a helyi tévécsatornák.

Nem fognak a szankciók?

Ismert, Az ENSZ BT hétfőn ítélte el Észak-Korea nagy hatótávolságú rakétával végrehajtott pénteki kísérletét, közölve, hogy újabb szankciókat léptet életbe Phenjannal szemben, és további lépéseket is tesz, ha az ázsiai állam újabb rakétaindítást vagy nukleáris kísérletet hajtana végre. Észak-Korea kedden visszautasította az ENSZ BT nyilatkozatát, és bejelentette, hogy válaszul érvénytelennek tekinti azt a megállapodást, amelyet az Egyesült Államokkal kötött atom- és rakétakísérleteinek felfüggesztéséről, valamint a fegyverzet-ellenőrzésekről.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.