Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Március 05. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Eurovíziós Dalfesztivál - ByeAlex koncertekkel készülne Malmőre

Eurovíziós Dalfesztivál - ByeAlex koncertekkel készülne Malmőre

Sok próbát és koncertet tervez ByeAlex a májusi malmői Eurovíziós Dalfesztivál előtt. A dalszerző-énekes, aki szombaton megnyerte A Dal című magyar válogatóversenyt a Kedvesem című dallal, hétfőn azt mondta, hogy a produkció őszintesége hozta meg sikert számára.

"Amikor a menedzsmentem benevezett A Dalba, úgy éreztem, még nem biztos, hogy készen állok a feladatra, hiszen nem volt megfelelő színpadi tapasztalatom. A közönség szerintem végül a produkció őszinteségét díjazta" - fogalmazott ByeAlex (Márta Alex) a hétfői budapesti sajtótájékoztatón.
Kitért arra, hogy a döntő óta rengeteg felkérést kapott, de egyelőre nem döntötte el, milyen helyeken fog fellépni. Hozzátette: szeretne klubokban játszani a fővárosban és vidéken egyaránt.
Kérdésekre válaszolva az énekes arról is beszélt, hogy nyolcórás állásban újságíróként dolgozik, korábban zenei témájú cikkeket írt, jelenleg egy tetoválással foglalkozó magazinnál szerkesztő. Elmondta, hogy a szombati győzelem következményeitől, a tömegesen érkező és különböző előjelű internetes reakcióktól egyelőre igyekszik távol tartani magát, akárcsak a bulvársajtó általa nem kedvelt hatásaitól.
A 28 éves ByeAlex az MTI kérdésére szólt arról, hogy A Dal című showműsorban a produkciója részeként a háttérben vetített rajzfigurákat külföldön élő húga készítette, aki már az elmúlt időszakban is rajzolt neki lemezborítókat, hangulatképeket egy-egy új zenéje megjelenésekor.
"Úgy ismerkedtünk meg Alexszel, hogy ő újságíróként írt egy lemezkritikát Karányi Aerodynamics című albumáról, amit mi jelentettünk meg. Akkor kezdtünk együtt dolgozni, amikor a Csókolom című dallal jelentkezett, amit egyébként másfél éve játszik a Petőfi Rádió. Utána jött a Láttamoztam, majd harmadiknak a Kedvesem. Igazából mi akartuk benevezni A Dalba, és bár ő tiltakozott, a Kedvesem bekerült a harminc kiválasztott közé, és elindult a folyamat" - idézte fel Bérczes Ádám, a CLS Music vezetője.
Arra a felvetésre, hogy a tavalyi eurovíziós tapasztalatok - a Compact Disco mögött szintén a CLS áll - mit számítanak, Bérczes Ádám azt mondta, a dolog teljesen kiszámíthatatlan, hiszen a Sound of Our Hearts sikere érdekében rengeteg helyen felléptek, interjúztak külhoni és nyugat-európai városokban. A szám ugyan bekerült a bakui döntőbe, de ott a 24. helyen végzett. "A Kedvesem itthon már megérintette az embereket, talán kint is meg fogja, függetlenül a körítéstől. Most leginkább online akarunk a dal érdekében tevékenykedni, meglátjuk, ez mire lesz elég".
ByeAlex megjegyezte, hogy dala végén a refrént svédül akarja énekelni, ami nem is okozhat problémát, mert az őt kísérő gitáros, Kővágó Dániel Svédországban tanult. Eurovíziós tapasztalatuk nekik még nincs, a dal vokalistájának, Wéber Helgának azonban már van: tavaly Bakuban a Compact Discónak is segített.
A magyar válogatót szombaton azért nyerte meg ByeAlex, mert a zsűri által a nyolcas döntőben a legjobb négy közé juttatott versenyzők közül ő kapta a legtöbb szavazatot a tévénézőktől.
Az Eurovíziós Dalfesztivált május 14. és 18. között rendezik Malmőben.

Címkék: Kultúra-zene

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során