Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

-0001. November 30. 00:00, hétfő | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Éveken át kényszerített nőket prostitúcióra

Éveken át kényszerített nőket prostitúcióra

A bajai gyanúsított 2012 óta Angliában és Ausztriában kényszerített prostitúcióra nőket.

A rendőrség emberkereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a bajai S. Gyula ellen.

A nyomozás alapját az osztrák nyomozó hatóságok tájékoztatása szolgáltatta, mely szerint a 43 éves férfi 2012 és 2016 között egy magyar nőt londoni bordélyházakban foglalkoztatott úgy, hogy ott rendszeresen bántalmazta és a szexuális munkavégzésből szerzett minden jövedelmét elvette – közölte a rendőrség.

Kifejtve, hogy a nőnek 2016-ban sikerült megszöknie. S. Gyula alaposan gyanúsítható azzal is, hogy egy másik magyar nőt, akivel együtt is élt, Angliában és Ausztriában szintén prostituáltként dolgoztatott. 2020-ban a gyanúsított élettársa egy osztrák parkolóba beszélt meg egy találkozót a sértettel, akit ott S. Gyula megpróbált egy autóba berángatni, azért, hogy ismét prostitúcióra kényszerítse. Ez nem sikerült, így a nő az osztrák rendőröknek beszámolt az ellene elkövetett bűncselekmény részleteiről.

S. Gyulát a nyomozók szeptember 2-án bajai tartózkodási helyén fogták el. Az ingatlanban tartott kutatás során a nyomozók készpénzt, egy mobiltelefont és különböző szerződéseket foglaltak le. Vagyonvisszaszerzés keretében három motort vettek zár alá.

A gyanúsítottat a nyomozók őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.