Városlista
2021. október 25, hétfő - Bianka

Hírek

2021. Augusztus 06. 17:03, péntek | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Évekig tartó csalássorozatot derítettek fel a rendőrök Makón

Évekig tartó csalássorozatot derítettek fel a rendőrök Makón

Évekig tartó csalássorozatot derítettek fel a rendőrök Makón - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-t.

A gyanú szerint egy négyfős csoport - hamis számlák és szállítólevelek segítségével - 178 millió forintot csalt ki egy makói cégtől több év alatt - közölte Szabó Szilvia.

A társaság hamis szállítólevelek és számlák kiállításával olyan áruszállításokat fizettetett ki egy helybeli nagyvállalkozással, amelyek nem történnek meg.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak több mint 178 millió forint kárt okoztak a cégnek 2014 óta.

A rendőrök hétfőn összehangolt akció keretében 14 helyszínt vizsgáltak át Makón, Szegeden, Hódmezővásárhelyen és Maroslelén. Az egy időben különböző telephelyeken, magánlakásokban és könyvelőirodákban végrehajtott kutatásokon a rendőrök sok tárgyi bizonyítékot foglaltak le.

A csoport tagjai ellen bűnszövetségben, üzletszerűen, jelentős kárt okozó csalás és 346 rendbeli hamis magánokirat felhasználása miatt indult eljárást. Hármukat őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 25. 16:01, hétfő | Kék hírek

Kifosztás miatt felelhet

Az esztergomi rendőrök őrizetbe vették azt a 33 éves férfit, aki egy bisztróban eltulajdonította a sértett pénztárcáját.

2021. Október 25. 13:04, hétfő | Kék hírek

Több mint nyolcszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

845 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

2021. Október 25. 09:03, hétfő | Kék hírek

Vádat emelhetnek a cserbenhagyó ellen

Megállás nélkül hajtott tovább az 56 éves férfi.

2021. Október 24. 15:19, vasárnap | Kék hírek

Gázpisztollyal lövöldöző férfit fogtak el Győrben

Gyanúsítottként hallgatták ki azt a 25 éves férfit, aki Győr-Nádorváros egyik utcájában gáz- és riasztó pisztollyal több lövést adott le, személyi sérülés nem történt