Városlista
2021. április 10, szombat - Zsolt

Hírek

2021. Március 22. 07:32, hétfő | Életmód
Forrás: Egészségkalauz, fotó: pixibay

Ezek a jelek ha a koronavírus okozza a tüdőgyulladást

Ezek a jelek ha a koronavírus okozza a tüdőgyulladást

A súlyos vagy kórházi kezelésre is szoruló betegeknél gyakori szövődmény lehet a tüdőgyulladás (NCIP – novel coronavirus-infected pneumonia).

A COVID-19 egyik legsúlyosabb szövődménye a tüdőgyulladás.

Tünetei nagyon hasonlítanak más típusú tüdőgyulladásokhoz, amelynek jelei a magas láz, szúró fájdalom érzése a hátban,száraz, köpetürítéssel nem járó köhögés, légzési nehézségek, izomfájdalmak, fáradékonyság.

Eddigi tapasztalatok szerint a koronavírus által okozott tüdőgyulladás azért is különösen veszélyes, mert úgy tűnik, hogy az egész tüdőt érinti, és nem csak annak bizonyos részeit, ráadásul nagy kockázatot jelentenek a másodlagos fertőzések is. Amennyiben a fertőzés elérte a tüdőt és a légzőhólyagocskákat is, az egészséges szervezet első reakciója, hogy megpróbálja elpusztítani a vírust, és megakadályozni, hogy a kórokozó reprodukálja magát.

A szervezetnek ez a védekező mechanizmusa ugyanakkor romlik azokban az esetekben, amikor a betegek 65 év felettiek vagy 12 hónaposnál fiatalabbak, és valamilyen egyéb krónikus egészségügyi problémában (szív- és tüdőbetegség, cukorbetegség) szenvednek. A betegség kezelésére egyelőre még nincs meghatározott protokoll, a terápia elsősorban a tünetek enyhítését célozza.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 09. 08:00, péntek | Életmód

Rekordmagas értéket ért el a szén-dioxid koncentrációja a légkörben

Rekordmagas értéket ért el a szén-dioxid koncentrációja a légkörben az emisszió koronavírus-járvány miatti csökkenése ellenére.

2021. Április 08. 10:46, csütörtök | Életmód

Brit gyógyszerfelügyelet: az AstraZeneca-vakcina előnyei továbbra is meghaladják a kockázatokat

A brit gyógyszerfelügyeleti hatóság (MHRA) szerdai tájékoztatása szerint az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca gyógyszeripari csoport által a koronavírus ellen kifejlesztett oltóanyag előnyei

2021. Április 08. 08:32, csütörtök | Életmód

Lehetséges az összefüggés a vérrögképződéses esetek és az AstraZeneca vakcinája között

A vizsgálatok szerint lehetséges az összefüggés a vérrögképződéssel összefüggő rendellenességek korábban jelzett nagyon ritka esetei és az AstraZeneca gyógyszergyár koronavírus elleni oltóanyaga között,

2021. Április 06. 12:54, kedd | Életmód

A vírus brit változata a gyermekekre is veszélyesebb

A koronavírus brit változata a gyermekekre is veszélyesebb, mint a korábbiak