Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Július 22. 13:28, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Ezért ne induljunk el utasbiztosítás nélkül nyaralni

Ezért ne induljunk el utasbiztosítás nélkül nyaralni

Egy nyaralást sem úgy tervezünk, hogy orvosi várókban, vagy a kórházi folyosón fogunk várakozni, azonban ez mégis könnyen megtörténhet.

Elég egy rovarcsípés, egy allergiás reakció, netán egy rossz lépés, ami bokafiamhoz vezet. De a gyerek vagy a kutya is napszúrást kaphat. És akkor még nem említettük a komolyabb balesetek lehetőségét. Ha hegyet mászunk, vagy rafting túrára készülünk, akkor még nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk a biztosítás megkötésére, hiszen a kellemetlenség még fokozódhat az anyagiakkal is. Ugyanis külföldön egy kórházi ellátás akár többmilliós tétel is lehet, viszont a biztosításunk mindezt teljesen vagy részben fedezi. Asszisztencia szolgáltatással kiegészítve pedig segít az adott országban tájékozódni is. Egy telefonhívás és a biztosító ügyintézője segít abban, hogy hol a legközelebbi kórház, vagy mi a helyi autómentők száma.

Milyen alap biztosításokkal érdemes számolni?

- Klasszikus utas-, és balesetbiztosítás

Egy alap utasbiztosítás 2021-ben elengedhetetlen, ha határon túlra utazunk, hiszen kiszámíthatatlan, hogy mikor lesz beteg a gyerek, és azt sem tudhatjuk, hogy mikor ér bennünket remélhetőleg csak apróbb baleset. Amennyiben már tervezéskor tudjuk, hogy veszélyesebb vizekre visszük a családot, például búvárkodni fogunk, vagy vízi túrára indulunk, akkor pedig kötelező eleme az utazásnak. Hiszen az orvosi ellátás költségei igen magasak lehetnek egyes országokban, biztosításunkkal viszont ezt enyhíthetjük, ugyanis a biztosítás a legtöbb esetben fedezi a kórházi napi-, és vizitdíjakat, a szükséges gyógyszereket, és egészségügyi eszközöket. Baleset esetén pedig a mentés költségeit is fedezi. Mindezek mellett pedig szükség esetén a tolmács díja is igényelhető.

- Poggyászbiztosítás

Ha repülővel utazunk, mindenképpen érdemes megkötni, hiszen igen kellemetlen, amikor elvész vagy megsérül a csomagunk. Persze azonnal nem pótolja az elveszett vagy megsérült dolgainkat a biztosítás, de a későbbiekben legalább megtéríti a keletkezett kárunkat. Megkötéskor azonban jól olvassuk át, hogy mit tartalmaz a szerződés, mert előfordulhat, hogy egyes értékekre nem érvényes.

- Asszisztencia szolgáltatás

Hatalmas segítség főként, ha ismeretlen kultúrát kívánunk felfedezni. Sok időt spórolhatunk azzal, ha nem magunknak kell felkutatni a közeli kórházat, vagy megkeresni a helyi autómentők elérhetőségét. Ugyanis a szolgáltatás keretein belül probléma esetén telefonon kérhetünk segítséget a biztosítónktól, minek során segítenek, hogy milyen problémával hova forduljunk. Külön köthetünk az autónkra is asszisztencia szolgáltatást, ami nem csupán a saját autó, de bérelt esetén is érvényes.

Ne vegyük félvállról az utazást

Akkor is javasolt mérlegelni a biztosítás lehetőségét, ha csak közeli országba megyünk, vagy rövidebb időre utazunk el csupán. Főleg, akkor, ha nem egyedül megyünk. A család bármelyik tagjával történhet baleset, vagy betegedhet meg. És nem kell ahhoz egzotikus ország sem, hogy a gyomrunkat feküdje meg a helyi étel. Gyakori hiba, hogy csak erre vagy csak arra kötünk biztosítást nem gondolva a további eshetőségekre. Viszont nem elegendő, ha csak a poggyászunkat biztosítjuk hiszen még azt jó esetben néhány tízezer forintból tudjuk pótolni, addig kórházi ellátás vagyonokba kerülhet.

Utasbiztosítást 2021-ben már igen egyszerűen, akár online vagy telefonon is köthetünk, viszont, ha elvesztünk a kínálatban, akkor javasolt személyes intézni azt. Az ügyintéző minden esetben készségesen segít kiválasztani, hogy mire lesz szükségünk. Illetve megfelelő kiegészítő szolgáltatásokat is tud ajánlani a fent leírt alapok mellé. Javasoljuk, hogy nézd meg az Axa-assistance kínálatát, szükség esetén pedig kérd a segítségünket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.