Városlista
2021. április 10, szombat - Zsolt

Hírek

2021. Április 02. 12:00, péntek | PR
Forrás: (x)

Ezért van olyan nagy szerepe a baba kocsicipő használatának!

Ezért van olyan nagy szerepe a baba kocsicipő használatának!

Vannak olyan édesanyák, akik esküsznek a baba kocsicipő használatára, míg mások nem tulajdonítanak nagyobb jelentőséget ennek a viseletnek.

Pedig azon túl, hogy védelmet nyújtanak az apró lábacskák számára és kifejezetten divatosak is, számos más előnyük is van. Sokan nem is gondolnák, milyen sokféle előnye van egy egyszerű, apró kis kocsicipő használatának a mindennapok során. Bár sokan a mai napig divat kiegészítőként tekintenek rájuk, sokkal többről van szó. Éppen ezért összegyűjtöttük, milyen előnyei vannak annak, ha a gyermek kocsicipőt visel.

Véd a hideg ellen

A kocsicipők viselése főként babakocsiba ajánlott, a téli vagy az átmeneti őszi és tavaszi időszakokban nagy segítséget nyújt a lábak megóvása terén. A kocsiban fekvő, ülő, nézelődő vagy szendergő gyermek lába általa mindig melegen tartható még akkor is, ha már előszeretettel kalimpál és rugdal. Ez azért is nagyon fontos, mert a láb és a fej kritikus területek a kicsiknél a hideg szempontjából, így a megfázás elkerülése érdekében ezeket a részeket fokozottan védeni kell. Míg a kis buksikra meleg sapkaa kerül, a lábakra jöhet a zokni és a baba kocsicipő. Így szinte mindig alkalmas lesz egy kellemes séta, egy jó kis kirándulás vagy akár egy kis futás is egy sportbabakocsival.

A totyogók számára a lakásba is jó választás

Amellett, hogy a babakocsiban remek szolgálatot tesz egy pár ilyen cipő, lakásban való közlekedésre is tökéletesek ezek a cipőcskék a totyogó gyermekek számára. Akik még csak éppen fel-felállnak, lépéseke tesznek és egyáltalán nem járnak stabilan, azok számára a csúszásgátló talppal ellátott kocsicipők aranyat érnek. Ezáltal egy hirtelen irányváltás sem jelenthet gondot a csúszás padlón, ha kocsicipőt visel a csöppség. Így nagyon sok esés és koppanás megelőzhető, ráadásul a szülőknek sem kell folyamatosan résen lenniük, ahányszor kettőt lép a pici. Nem beszélve arról, hogy gond nélkül közlekedhet benne a konyhai kövön vagy a fürdőszobai csempén is, ne kell tartani attól, hogy felfázik. Mivel nagyon puha, légies cipőcskékről van szó, nem akadályozzák a megfelelő mozgásban és nincs káros hatásuk sem a talpra, sem pedig a bokára.

Megszokja a cipő viselését

Nem ritka jelenség, hogy amikor a gyermek már stabilan jár és kinti terepen is szívesebben közlekedik a saját lábán, a cipő felvétele indulás előtt mindig hatalmas ellenállásba ütközik. Ez nem meglepő, hiszen ha eddigi életükben csak zokni került a lábukra, teljesen természetellenes számukra a szandál, a cipő vagy a csizma viselése. Ilyenkor jöhetnek a mondókák, az ígéretek és a figyelem elterelés, ugyanakkor attól, hogy felkerült a lábára a cipő, még egyáltalán nem biztos, hogy járni is hajlandó benne. Ám mindez kiküszöbölhető a kocsicipő használatával. Hiszen ha már időben megszokja, hogy van a lábán egyfajta lábbeli és az öltözés része az, hogy oda is kerül valami, nem lesz számára idegen a jelenség és szívesen bújik majd bele a kinti cipőbe is.

Fontos, hogy minőségi anyagokból készüljenek

Nagyon lényeges figyelembe venni vásárlás előtt azt, hogy ezek a kis lábbelik 100%-ban pamut anyagból készüljenek. Ez ugyanis tökéletesen puha és bőrbarát, általa pedig tovább növelhető a baba komfortérzete. Emellett érdemes figyelembe venni azt, hogy ne legyenek rajta olyan díszítőelemek amelyek könnyen leszakadhatnak, hiszen ez balesetveszélyes lehet ha esetleg a gyermek szájába kerül.

Számos szín és minta

Ma már kocsicipők széles választéka áll rendelkezésre, így mindenki megtalálhatja a kisfia és vagy kislánya számára a leginkább megfelelő színű és mintázatú variációkat. Így kerülhetnek állatok, mesefigurák vagy színes pöttyök is az apró lábakra.

A fentiek alapján látható, hogy számos előny írható a baba kocsicipők számlájára, amelyek hosszú rövid-és hosszú távon egyaránt kifizetődők. Hiszen míg az adott pillanatban a hideg és az esések ellen védenek, a későbbi időszakra a lábbeli viselésének természetességét alapozzák meg.

Címkék: baba, cipő, kocsicipő

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 07. 15:12, szerda | PR

A Koriander Hidegkonyha Esztergom belvárosának egyik legújabb gasztro-színfoltja.

Fő profilunk hidegkonyhai ételek készítése, illetve meleg ételek készítése is igény esetén, de ha egy különleges desszertre vágyik, akkor is a Koriander a jó választás.

2021. Április 06. 16:11, kedd | PR

Street food ételek máshol, máshogy

Bizonyára sokan szembesültünk azzal, hogy eddigi életünket mennyire befolyásolja a járvány helyzet okozta korlátozások.

2021. Április 05. 09:55, hétfő | PR

Miért megtérülő befektetés az ingatlanfotózás?

A koronavírus-járvány által összekuszált ingatlanpiacon az eddigieknél is fontosabb, hogy egy hirdetés kitűnjön a tömegből.

2021. Április 02. 18:07, péntek | PR

Tavaszi ruhafrissítés nőknek és férfiaknak

Minden évszakban ráfér a gardróbunkra némi megújulás, a ruhatárunk felfrissítése. A férfiak és a nők is szeretnek minden évszakban, így tavasszal is új holmikat vásárolni.