Városlista
2024. június 24, hétfő - Iván

Hírek

2015. Július 01. 12:59, szerda | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Ezüst érem Brezova Nad Svitavou-ban

Ezüst érem Brezova Nad Svitavou-ban

Karai Kristóf az elmúlt hétvégén a Crossracing cup soron következő versenyén vett részt melynek a Csehországi Brezova Nad Svitavou városa adott helyszínt. Kristóf egy kis pihenő után állt ismét rajthoz.

A pár hetes kihagyás rá is fért az ifjú quadosunkra, hiszen az ezt megelőző időszak meglehetősen zsúfolt volt számára, mivel az előző hétvégéit sorra a versenypályákon töltötte.

Kristóf ezeken a megmérettetéseken is kitűnően helyt állt, hiszen itthon Esztergomban I. helyen , a csehországi Mestecko Trnávka-ban a III. helyen ,a szlovákiai Sverepecen I. helyen, a csehországi Bela u Jevicka ban II. helyen, és a mostani Brezova Nad Svitavou-ban II. helyen zárta a versenyeit.

Kristóf számára ez az utóbbi verseny igen nehéznek bizonyult, hiszen nem a megszokott adottságokkal rendelkező pályán kellet bizonyítania a nagyközönség előtt. A versenyt megelőző éjszakán végig áztatta az eső a versenypályát, ami normális körülmények között is egy igen nagy kondíciót követelő pálya. A szabad edzés ennek ellenére meglehetősen jól sikerült. Az ezt követő kvalikfikációs futam is jónak indult ám, a 4. kör megtétele közben egy darázs berepült a nyakvédő és a sisak közé és összecsipkedte a tarkóját melynek következtében Kristóf kiállni kényszerült, de még így is sikerült a negyedik helyet megszereznie a rajtrácsban. Az első futamban úgy állt rajthoz, hogy a nyaka még kissé nehezen mozgott. A már legendásnak mondható rajtját most is sikerült bemutatnia és így az elhaladó mezőny után 5 másodperces hátránnyal vágott neki . Így minden tudását összeszedve kellet versenybe szállnia az előtte haladó kitűnő versenyző társaival. Kristóf egy kiváló néha vakmerő motorozással végül megszerezte a kategóriája Első helyét, de a futam végére nagyon elfáradt.

Következett a második futam. A rajt az elsőhöz képest jól sikerült, de ebben a futamban is utolsónak fordult a mezőnyben, így ismételten egy nagy csata várt Kristófra, hiszen számára a dobogós helyezet volt a cél. A futamidő felére feljött a negyedik helyre, de itt már erősen látható volt a fáradtság Kristófon, így néhány kört a tőle nem megszokott módon motorozott végig. Szerencsére ezen felülkerekedve a második helyre felkapaszkodva ért célba, ezzel megszerezve magának a dobogó előkelő második fokát.

Kristóf számára talán az egyik legnehezebb versenyén van túl, de pihenésre nem marad ideje, hiszen a hétvégén már a Szlovák bajnokságban képviseli a magyar quadosokat, remélhetőleg többedmagával.

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 23. 09:22, vasárnap | Sport

Milák Kristóf aranyérmes 200 méter pillangón

Milák Kristóf címét megvédve aranyérmet nyert 200 méter pillangón szombaton a belgrádi úszó Európa-bajnokságon.

2024. Június 23. 09:17, vasárnap | Sport

EURO-2024 - Könnyed sikerrel jutottak tovább a portugálok

A portugál válogatott a vártnál simábban, 3-0-ra legyőzte a török együttest a németországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában, ezzel biztosította helyét a nyolcaddöntőben.

2024. Június 23. 09:13, vasárnap | Sport

A skótok is győzni szeretnének ma

Steve Clarke: csak a három pont megszerzésére figyelünk

2024. Június 23. 09:12, vasárnap | Sport

EURO-2024 - Belga győzelem a románok ellen

A belga válogatott 2-0-ra legyőzte a román csapatot szombaton a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon, így az E csoportban két forduló után mindegyik együttesnek három pontja van.