Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. November 21. 10:03, kedd | Helyi
Forrás: sportcsarnok/infoesztergom.hu

Ezüstös Esztergom - a legifjabbak meccseltek a spori Tarnóczi Kupáján

Ezüstös Esztergom - a legifjabbak meccseltek a spori Tarnóczi Kupáján

Teltház zajlott le vasárnap az esztergomi Pézsa Tibor sportcsarnokban a 8-9 éveseknek kiírt Tarnóczi Kupa. A térség csapatai közül Esztergom az ezüstérmet szerezte meg.

Az Esztergomi Pézsa Tibor Sportcsarnok minden évben megrendezi azt a rendezvénysorozatot, amit különböző korosztályos focicsapatoknak szervez, régi nagyhírű játékosokról, edzőkről elnevezve. Ebben a sorozatban mindig november végén van a legkisebbek kupája a 8-9 éveseknek kiírt Tarnóczi Kupa.
Idén 10 csapat nevezett be, melyeket a szervezők 2-szer 5-ös csoportba sorsoltak. A csoporton belül körmérkőzések döntöttek a sorrendről, utána az első 2-2 csapat jutott tovább a keresztbejátszásba.

A végig teltház előtt zajló eseményen az összes csapat jó játékerőt képviselt, megfelelően felkészített gyerekek kergették a labdát. Bárki megverhetett bárkit. Végül az ,,A” jelű csoportból az Esztergom valamint a Voyage jutott tovább teljesen megérdemelten. Itt talán a Dorog szereplése keltett némi meglepetést, hiszen a megszerzett 2 pontjuk elég kevésnek tűnik az előzetes várakozásokkal szemben.
A ,,B” csoportban a Párkány 100 százalékos teljesítménnyel lett csoportelső, de a Tata is méltán szerezte meg a második helyet és jutottak a keresztbejátszásba.

A keresztbejátszás első mérkőzésén az Esztergom nagy csatában megverte a Tatát, s jutott elsőként a döntőbe. A másik mérkőzésen döntetlen született, a büntetőket pedig a Voyage rúgta jobban, így sokaknak meglepetés volt az addig nagyszerűen játszó Párkány veresége. Ez persze semmit nem von le a Voyage érdemeiből.
Az elődöntőben a csalódott csapatok csatájában a Tata magabiztosan szerezte meg a 3. helyet a nagyon elkeseredett Párkány előtt. A döntő a szokásos nagy csatát hozta, melyet végül a Voyage nyert meg, és szerezte meg az 1. helyet az Esztergom előtt.

A díjátadáson Osvald Zsolt méltatta néhai Tarnóczi Imre életútját, példaként állítva Őt a fiatalok elé. A gyönyörű serlegek, díjak átadásában a főszervezőnek segített Markó Béla egykori csapattárs, valamint ifjabb Tarnóczi Imre a fia, és négy unokája is.

Legjobb kapus: Gelencsér Noel – Tata
Legjobb játékos: Horváth Edvárd (Voyage)

Tarnóczi Imre
(1942-2015)
A ’60-as évek kiemelkedő esztergomi futballistája volt. Az aktív pályafutása után is maradt a szakosztálynál, hosszú ideig a csapat intézője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.