Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2022. Augusztus 03. 10:23, szerda | Helyi

FARKAS NOÉMI: NEMIGEN…

FARKAS NOÉMI: NEMIGEN…

Farkas Noémi képzőművész nemigen… című kiállítását 2022. augusztus 5-én nyitja meg az Eurohíd Alapítvány a Kapcsolatok Házában.

A tárlat 2022. augusztus 5-28. között tekinthető meg, 11:00-16:00 óra között. (Esztergom, Széchenyi tér 14.)

Farkas Noémi képzőművész nem is olyan régen települt haza Kanadából. Idén tavasszal városunkba költözött, hogy alkotói munkáját a Dunakanyarban folytathassa. Esztergomban a Kaleidoszkóp Házban volt már kiállítása tavaly, kisebb grafikáiból. A Kapcsolatok Házában megtekinthető anyagot a Budapesten található Szentandrássy István Roma Művészeti Galériából, az azonos című kiállításáról hozta el hozzánk a művész. Farkas Noémi művei nagyon expresszívek, szeret gyorsan és hatékonyan dolgozni. Néha csak egy tollal vet papírra olyan megrázó erejű rajzokat, amelyeket magában csak röprajzoknak nevez. Ezek a rajzok amilyen gyorsan készülnek, olyan hirtelen és olyan erőteljesen hatnak a nézőre drámaiságukkal. Komplexebb munkáiban szeret kísérletezni az anyagokkal és formákkal, rétegeket hoz létre, alkotásai színesebbé válnak. A közös vonulat műveiben az, hogy szeret foglalkozni az emberi lét nehézségeivel, az emberi lélek szenvedését ábrázolja a testi megjelenítésen keresztül.

Az alkotások társadalmi kérdésekre válaszolnak, nemcsak a roma identitás kapcsán, hanem a férfi-női szerepekkel kapcsolatban is. A művészben megfogalmazódott személyes- és közösségi problémák elevenednek meg figuráiban, az emberi szenvedés bemutatásán keresztül. Talán sokunknak megrázó az a kitárulkozás, amit Farkas Noémi felvállal, de felteszi a kérdést: „Lehet-e létezni anélkül, hogy nyomot hagyok?” A kiállítás címével válaszol is rá: „Nemigen...” Biztosak vagyunk benne, hogy aki eljön Farkas Noémi kiállításra, abban nyomot fog hagyni művészete.

A tárlatot 2022. augusztus 5-én (pénteken), 20:00 órakor nyitja meg az Eurohíd Alapítvány, a Kapcsolatok Házában. (19:00 órától már lehet jönni megnézni a képeket!)
A megnyitó alkalmából fellép: Bakai Márton (hegedű), Gertner Zoltán (gitár) és Révész Bence (basszusgitár). A kiállítást megnyitja: Gép Katalin, az Eurohíd Alapítvány elnöke.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:14, kedd | Helyi

Magyar Nagydíj

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán

2024. Június 25. 13:36, kedd | Helyi

ELTŰNT HOLTSÁG AMINA MIRIAM

Eltűnés miatt keresi a Komáromi Rendőrkapitányság a 14 éves lányt.

2024. Június 21. 22:26, péntek | Helyi

Látványos tudományos műsorral készül a Richter a Múzeumok Éjszakájára

Június 22-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Duna Múzeumban lélegzetelállító tudományos show-t mutat be az esztergomi rendezvény támogatója, a Richter Gedeon Nyrt.