Városlista
2023. január 30, hétfő - Martina

Hírek

2022. Augusztus 03. 10:23, szerda | Helyi

FARKAS NOÉMI: NEMIGEN…

FARKAS NOÉMI: NEMIGEN…

Farkas Noémi képzőművész nemigen… című kiállítását 2022. augusztus 5-én nyitja meg az Eurohíd Alapítvány a Kapcsolatok Házában.

A tárlat 2022. augusztus 5-28. között tekinthető meg, 11:00-16:00 óra között. (Esztergom, Széchenyi tér 14.)

Farkas Noémi képzőművész nem is olyan régen települt haza Kanadából. Idén tavasszal városunkba költözött, hogy alkotói munkáját a Dunakanyarban folytathassa. Esztergomban a Kaleidoszkóp Házban volt már kiállítása tavaly, kisebb grafikáiból. A Kapcsolatok Házában megtekinthető anyagot a Budapesten található Szentandrássy István Roma Művészeti Galériából, az azonos című kiállításáról hozta el hozzánk a művész. Farkas Noémi művei nagyon expresszívek, szeret gyorsan és hatékonyan dolgozni. Néha csak egy tollal vet papírra olyan megrázó erejű rajzokat, amelyeket magában csak röprajzoknak nevez. Ezek a rajzok amilyen gyorsan készülnek, olyan hirtelen és olyan erőteljesen hatnak a nézőre drámaiságukkal. Komplexebb munkáiban szeret kísérletezni az anyagokkal és formákkal, rétegeket hoz létre, alkotásai színesebbé válnak. A közös vonulat műveiben az, hogy szeret foglalkozni az emberi lét nehézségeivel, az emberi lélek szenvedését ábrázolja a testi megjelenítésen keresztül.

Az alkotások társadalmi kérdésekre válaszolnak, nemcsak a roma identitás kapcsán, hanem a férfi-női szerepekkel kapcsolatban is. A művészben megfogalmazódott személyes- és közösségi problémák elevenednek meg figuráiban, az emberi szenvedés bemutatásán keresztül. Talán sokunknak megrázó az a kitárulkozás, amit Farkas Noémi felvállal, de felteszi a kérdést: „Lehet-e létezni anélkül, hogy nyomot hagyok?” A kiállítás címével válaszol is rá: „Nemigen...” Biztosak vagyunk benne, hogy aki eljön Farkas Noémi kiállításra, abban nyomot fog hagyni művészete.

A tárlatot 2022. augusztus 5-én (pénteken), 20:00 órakor nyitja meg az Eurohíd Alapítvány, a Kapcsolatok Házában. (19:00 órától már lehet jönni megnézni a képeket!)
A megnyitó alkalmából fellép: Bakai Márton (hegedű), Gertner Zoltán (gitár) és Révész Bence (basszusgitár). A kiállítást megnyitja: Gép Katalin, az Eurohíd Alapítvány elnöke.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 24. 19:28, szombat | Helyi

Elégedetten zárja az évet a Kivirágzó Esztergomért Alapítvány

Köszönik Mindenkinek az eddigi bizalmat, támogatást és a sok lehetőséget. Jövő tavasszal újult erővel folytatják.

2022. December 16. 14:34, péntek | Helyi

SIKERES KIÁLLÍTÁSOK AZ EUROHÍD ALAPÍTVÁNY SZERVEZÉSÉBEN

Az Eurohíd Alapítvány 2021 végén szomorú szívvel hagyta el a kiállításoknak majd 10 esztendeig otthont adó Rondella Galériát.

2022. December 15. 14:26, csütörtök | Helyi

Esztergomi intézményt is támogat a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. mintegy 600 ezer forinttal támogatta az Esztergomi Dobó Katalin Gimnáziumot, melyből okostáblát vásároltak a kémiaterembe. Az oktatást segítő eszközt december 14-én, szerdán adták át.

2022. December 08. 16:49, csütörtök | Helyi

MEGNYÍLT A X. MŰVÉSZET ESZTERGOMÉRT ADVENTI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

2022. december 3-án nyitotta meg az Eurohíd Alapítvány szokásos adventi kiállítását a Kapcsolatok Házában, X. Művészet Esztergomért címmel.