Városlista
2023. december 9, szombat - Natália

Hírek

2013. Január 21. 11:38, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV-START Zrt.

Február végéig több jegyvizsgáló a vonatokon

Február végéig több jegyvizsgáló a vonatokon

Február végéig több jegyvizsgáló a vonatokon – hatékony volt a decemberi fokozott ellenőrzés. Az intézkedéstől nagyságrendileg nyolcvanmillió forintos bevételnövekedést vár a vasúttársaság.

Tovább folytatja a MÁV-START a megerősített jegyvizsgálói ellenőrzéseket, hogy a jogos menetdíjbevételeihez minél nagyobb mértékben hozzájusson, és ezzel együtt csökkenjen a vonatokon kiszabott pótdíjak mértéke és az utazásból kizárt személyek száma.

A decemberi fokozott ellenőrzéseket követően ismételten növeli a vasúttársaság a vonatain szolgálatot teljesítő jegyvizsgálóinak számát januárban és februárban is, hogy a menetjegyek, bérletek ellenőrzése még a legnagyobb utasforgalmú napszakokban is teljes körű legyen. Az erősítésekre elsősorban a csúcsidőszakokban illetve a nagyobb utasforgalmú vonatokon, vasútvonalakon kell számítani. A vasútvállalat célja az intézkedéssel és annak előzetes nyilvánosságra hozatalával, hogy ilyen módon is visszaszorítsa az érvényes menetjegy vagy bérlet nélküli utazásokat, illetve a kedvezmények jogosulatlan igénybevételét, növelve a jogos menetdíjbevételét. A szigorított ellenőrzésektől az előzetes tapasztalatok alapján a MÁV-START nagyságrendileg nyolcvanmillió forintos bevételnövekedést vár.

A MÁV-START Zrt. bliccelésből keletkező vesztesége éves szinten több milliárd forint nagyságrendű. Évente több százezer esetben kell a jegyvizsgálóknak intézkedni a vonatokon a visszaélések miatt, ilyenkor pótdíj megfizetése, vagy a személyes adatok hitelt érdemlő megadása válik szükségessé. Együttműködés hiányában az utast ki kell zárni az utazásból, akár rendőri közreműködéssel is.

Az eddigi fokozott ellenőrzések tapasztalatai alapján a megerősített jegyvizsgálói jelenlét ideje alatt összességében jelentős mértékben nő az utasok részéről a menetjegy- és bérletváltási hajlandóság, ezzel párhuzamosan csökken a kiszabott pótdíjak mértéke és az utazásból kizárt személyek száma. A bliccelés hatékony visszaszorítása érdekében növelte és tovább növeli a MÁV-START a jegyvizsgálóinak a létszámát, illetve újabb jegyértékesítő automaták telepítésével, a nagyobb utasforgalmú időszakokban megerősített pénztári szolgálattal, és az internetes jegyváltás lehetőségeinek folyamatos bővítésével könnyíteni kívánja a menetjegyek, bérletek megvásárlását. A vasúttársaság a budapesti fejpályaudvarokon a peronkapus rendszer egy-egy napra visszaállított, átmeneti működtetését is tervezi a jövőben.

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 21. 09:05, kedd | Helyi

MÁR AZNAP LEBUKOTT

Egy férfi elveszítette a pénztárcáját, de még előtte, útközben találkozott a későbbi elkövetővel. Pár óra múlva minden kiderült, a dorogi rendőrök kihallgatták a tettest.

2023. Október 30. 11:27, hétfő | Helyi

Tűzoltás is szerepelt a dorogi Richter nyílt napi programjában

Több mint harmincan vettek részt a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepének Környezetvédelmi és Iparbiztonsági nyílt napján október 17-én.

2023. Október 25. 11:48, szerda | Helyi

Kémiatanárok példaértékű munkáját ismerte el a Richter

Idén is átadták a Magyar Kémiaoktatásért díjakat.

2023. Október 24. 12:04, kedd | Helyi

Elektromos gokartokkal száguldozhatunk novembertől Esztergomban

Egyben bővítve is a város turisztikai programjainak kínálatát az autóversenyzés világát megjelenítve nyílik meg novemberben az elektromos gokartpálya Esztergomban. A hírt maga a működtető tette közzé a Facebookon.