Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Február 29. 07:17, szerda | Kék hírek
Forrás: mno.hu / MTI

Fegyház vár a kislányát megmérgező nőre

Fegyház vár a kislányát megmérgező nőre

Fegyházbüntetést indítványoz az ügyészség azzal a 47 éves bajai asszonnyal szemben, aki a vád szerint megmérgezte örökbe fogadott lányát és két nevelt fiát.

A 10 éves kislány meghalt – tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

Gyugyi Csilla közlése szerint az asszonyt több emberen, 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolják.

A megyei főügyészség vádirata szerint a bajai nő 2011. július 19-én különböző gyógyszereket adott be örökbe fogadott kislányának, valamint két nevelt fiának. A vádlott és férje 2004-ben fogadta örökbe a 2001-ben született kislányt, majd nevelőszülőként gondoskodtak egy 1999-ben, illetve egy 2003-ban született fiú testvérpárról.

A vádirat szerint a nőnél hangulatzavar, depresszió alakult ki. 2006-tól pszichiátriai ambuláns kezelés alatt állt, de a különböző kezelések csak átmeneti javulást eredményeztek nála.

Az asszony tavaly július 19-én, miután férje munkába ment, elhatározta, hogy nagy mennyiségű gyógyszerrel megöli magát és végez gyermekeivel is. Négy pudingospohárba nagy mennyiségű gyógyszert tett, felkeltette alvó gyermekeit, és arra utasította őket, hogy vegyék be a pohárban elkészített gyógyszert. Maga is lenyelte a pohár tartalmát, majd a hatás fokozása érdekében alkoholt, valószínűleg whiskyt itatott a kiskorúakkal.

A két kisfiú kihányta a gyógyszereket, a kislányt a vádlott bevitte a szobájába, az ágyra fektette úgy, hogy a gyermek feje a párnába fúródott, majd rátett egy takarót és ráfeküdt. Miután a kislány már nem adott életjelet, a vádlott a kisfiúk mellé feküdt.

A családra a munkából hazatérő férj talált rá, aki azonnal értesítette a mentőket és a rendőrséget. A 10 éves kislánynál már csak a halál beálltát tudták megállapítani, a két kisfiút azonban sikerült megmenteni. A vádlott is mérgezést szenvedett, de a kórházi ápolás következtében életben maradt.

A vádlottat a bűntett napján őrizetbe vették, majd 72 órán belül előzetes letartóztatásba helyezték, jelenleg a budapesti Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben van. Az ügyet a Kecskeméti Törvényszék fogja tárgyalni.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.