Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Október 17. 12:54, péntek | Sport
Forrás: Lenger Varga Péter

Fehér lap és öt csere lesz a fociban?

Fehér lap és öt csere lesz a fociban?

Be kellene vezetni a fehér lapot és a meccsenkénti öt cserét Michel Platini szerint. Legalábbis ezt fejtegeti az Európai Labdarúgó Szövetség elnöke csütörtökön megjelent könyvében.

Parlons Football vagyis Beszéljünk futballul címmel jelent meg csütörtökön Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnökének fociról szóló könyve. Ebbe a francia háromszoros aranylabdás, UEFA-elöljáró egyebek közt azt is kifejti, hogy be kellene vezetni a bíróknál a fehér lap fogalmát is. A játékvezetők ezt akkor mutatnánk fel, amikor egy-egy játékos hevesen vitatja a bíró döntését. A fehér lap mellett pedig a renitens labdarúgó kapna még egy 10 perces kispados kényszerpihenőt is.

Emellett Platini szerint a mérkőzések szünetében plusz két cserét is végrehajthatnának az edzők, szövetségi kapitányok, a meccsek közbeni három mellett. Minderre véleménye alapján azért van szükség, mert figyelembe kell venni, hogy a csapatok jelenlegi kereteit sok játékos alkotja.

Az UEFA elnöke a labdarúgás szabályalkotó testületét (IFAB) is kibővítené egy korábbi játékosokból és szakemberekből álló testülettel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

2024. Április 26. 06:41, péntek | Sport

Nem várt izgalmakat hozott a Mezőörs és az Unione csatája az Amatőr Kupa döntőjében

Az Unione FC nyerte csütörtökön a labdarúgó Amatőr Kupát.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.