Városlista
2023. március 21, kedd - Benedek, Bence, Miklós

Hírek

2012. December 04. 09:18, kedd | Helyi
Forrás: lvp

Fejlesztés után 70 milliós bővülést vár az esztergomi útépítő

Fejlesztés után 70 milliós bővülést vár az esztergomi útépítő

Földmunkagép kapacitását és piaci lehetőségeit bővítette az út, vasút és autópálya építéssel foglalkozó esztergomi Master Sped Kft., mely 39 millió forintért vásárolt gépet, az unió 25 millió forintos támogatásával.

Uniós támogatással egy lánctalpas kotró munkagépet vásárolt a közelmúltban az esztergomi Master Sped Kft., amely a géppark fejlesztéstől, bővítéstől 70 millió forintos bevétel növekedést vár. A jelenleg 38 dolgozót foglalkoztató cég terve szerint az új beruházásnak köszönhetően a bevétele 13 százalékkal nő majd. A vállalat egyébként többek között a Strabag Zrt., a „Ke-víz 21” Zrt. és a Magyar Aszfalt Kft. alvállalkozójaként elsősorban állami nagyberuházásokon dolgozik. Már jövőre is több megrendelése illetve terve van a cégnek, mint például vízügyi töltések megerősítése, az M3-as autópálya folytatásán való munka vagy Miskolc Északi elkerülő útjának építése.

A beszerzett KOMATSU PC210LC-8 típusú lánctalpas kotró, a cég közleménye szerint, akár 1,4 köbméteres kanala nagy anyagmennyiségek, elsősorban föld, kőtörmelék, gyors mozgatására készült. A gép hét méter mélységig tud leásni, legnagyobb bontási magassága pedig 9,8 méter. Hernyótalpas felépítése révén pedig olyan terepre is eljut, ahol gumikerekes gépekkel már nem lehet közlekedni. A mélyásó és rézsűkanál, a bontókalapács és más kiegészítő alkatrészeknek köszönhetően az új gép sokrétűen használható és segítségével a cég olyan volumenű munkákat is vállalhat, amelyeket eddig nem tudtak volna teljesíteni. A gép vásárlását 63 százalékban, 25 millió forinttal támogatta az unió, melynek köszönhetően még két új munkahelyet is teremtett a vállalat.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 09. 09:49, csütörtök | Helyi

KUBÓ ÉVA KIÁLLÍTÁSA NYÍLT MEG A KAPCSOLATOK HÁZÁBAN

Kubó Éva képzőművész kiállítását nyitotta meg az Eurohíd Alapítvány 2023. március 4-én a Kapcsolatok Házában.

2023. Március 09. 09:42, csütörtök | Helyi

ÖRMÖHÍR A VÁRMÚZEUMBAN

Az Eurohíd Alapítvány 2023. március 1-jén nyitotta legújabb kiállítását az Esztergomi Vármúzeum nagytermében.

2023. Február 15. 09:55, szerda | Helyi

Nem világít többé az ikonikus felirat: lebontják Dorog legmagasabb épületét

Már nem világít többé a dorogi éjszakai panoráma elengedhetetlen eleme, az „RG” felirat, napokon belül pedig megkezdődik a város legmagasabb épületének bontása is.

2023. Február 15. 09:49, szerda | Helyi

HEGYVÁRI DÁVID KIÁLLÍTÁSA NYÍLT MEG A KAPCSOLATOK HÁZÁBAN

Az Eurohíd Alapítvány kiállításai során nagyon szeretünk a helyi művészek mellett, Esztergomban még kevésbé ismert alkotókat is bemutatni.