Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2023. Július 18. 13:27, kedd | Helyi
Forrás: Immo-Gránum Ingatlanhasznosító és forgalmazó Kft.

Fejlesztések a Kaleidoszkóp Házban

Fejlesztések a Kaleidoszkóp Házban

A Kaleidoszkóp Barlang felfejlesztése közösségi térré 2023. január-július.

Az Esztergomi Közösség “közösségfejlesztési igényeken alapuló térhasználat feltételeinek megteremtése”című TOP-7-.1.1.-16-H-099-2 számú CLLD pályázat egyik támogatottjaként 10.662.120 ft vissza nem térítendő támogatást kapott az Immo-Gránum Ingatlanhasznosító és forgalmazó Kft, melyből nagyarányú fejlesztéseket hajtott végre az esztergomi Kaleidoszkóp Házban.
A beruházás megvalósulásával született egy új közösségi tér, megvalósult az elektromos hálózat fejlesztése és egy komplett hangtechnikai rendszer beszerzése.

A fejlesztés során a Kaleidoszkóp Barlangban szilárd burkolat került kialakításra, mely műgyantával lett fedve, valamint teljeskörű elektromos hálózat fejlesztés ment végbe. A barlang téli időszakban is használható irodalmi estek, art mozi vagy koncert megrendezésére, mert a munkálatoknak köszönhetően fűthető teremmel bővült a Kaleidoszkóp Ház.

Beszerzésre került egy komplett hangtechnikai rendszer, melyet a Kaleidoszkóp Barlangban megvalósuló koncertek alkalmával hasznosítunk.

A Kaleidoszkóp Ház irodalmi rendezvényekkel, kortárs kiállításokkal, koncertekkel várja a látogatókat, valamint ezzel karöltve vendéglátással is foglalkozik. Mind a kortárs művészetet, mind a vendéglátó szektort meglehetősen erősen sújtotta a Covid világjárvány, így hatalmas segítség egy olyan pályázati lehetőség, amivel a fent említett fejlesztéseket és beruházásokat tudjuk finanszírozni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:14, kedd | Helyi

Magyar Nagydíj

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán

2024. Június 25. 13:36, kedd | Helyi

ELTŰNT HOLTSÁG AMINA MIRIAM

Eltűnés miatt keresi a Komáromi Rendőrkapitányság a 14 éves lányt.

2024. Június 21. 22:26, péntek | Helyi

Látványos tudományos műsorral készül a Richter a Múzeumok Éjszakájára

Június 22-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Duna Múzeumban lélegzetelállító tudományos show-t mutat be az esztergomi rendezvény támogatója, a Richter Gedeon Nyrt.