Városlista
2023. október 3, kedd - Helga

Hírek

2023. Július 18. 13:27, kedd | Helyi
Forrás: Immo-Gránum Ingatlanhasznosító és forgalmazó Kft.

Fejlesztések a Kaleidoszkóp Házban

Fejlesztések a Kaleidoszkóp Házban

A Kaleidoszkóp Barlang felfejlesztése közösségi térré 2023. január-július.

Az Esztergomi Közösség “közösségfejlesztési igényeken alapuló térhasználat feltételeinek megteremtése”című TOP-7-.1.1.-16-H-099-2 számú CLLD pályázat egyik támogatottjaként 10.662.120 ft vissza nem térítendő támogatást kapott az Immo-Gránum Ingatlanhasznosító és forgalmazó Kft, melyből nagyarányú fejlesztéseket hajtott végre az esztergomi Kaleidoszkóp Házban.
A beruházás megvalósulásával született egy új közösségi tér, megvalósult az elektromos hálózat fejlesztése és egy komplett hangtechnikai rendszer beszerzése.

A fejlesztés során a Kaleidoszkóp Barlangban szilárd burkolat került kialakításra, mely műgyantával lett fedve, valamint teljeskörű elektromos hálózat fejlesztés ment végbe. A barlang téli időszakban is használható irodalmi estek, art mozi vagy koncert megrendezésére, mert a munkálatoknak köszönhetően fűthető teremmel bővült a Kaleidoszkóp Ház.

Beszerzésre került egy komplett hangtechnikai rendszer, melyet a Kaleidoszkóp Barlangban megvalósuló koncertek alkalmával hasznosítunk.

A Kaleidoszkóp Ház irodalmi rendezvényekkel, kortárs kiállításokkal, koncertekkel várja a látogatókat, valamint ezzel karöltve vendéglátással is foglalkozik. Mind a kortárs művészetet, mind a vendéglátó szektort meglehetősen erősen sújtotta a Covid világjárvány, így hatalmas segítség egy olyan pályázati lehetőség, amivel a fent említett fejlesztéseket és beruházásokat tudjuk finanszírozni.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 22. 21:15, péntek | Helyi

Esztergomban is kiállít az Artézi Csoport

2023. szeptember 9-én nyílt meg a Rondella Galériában a budapesti Artézi Csoport kiállítása, az Eurohíd Alapítvány szervezésében.

2023. Szeptember 20. 09:04, szerda | Helyi

Pölczman Péter fotográfus kiállítása látható a Kapcsolatok Házában

Pölczman Péter fotográfus Tűz és víz című kiállítása nyílt meg a Kapcsolatok Házában, amely 2023. október 29-ig tart nyitva az érdeklődő közönség előtt.

2023. Szeptember 06. 18:11, szerda | Helyi

Tűz volt a Richter dorogi gyártelepén

A dorogi gyártóüzem egyik tetőszerkezetén keletkezett a tűz.

2023. Augusztus 31. 15:21, csütörtök | Helyi

Harmadszor indul útjára a természettudományos mesepályázat

Ha ősz, akkor Richter TETT: harmadik alkalommal is meghirdetik a „Richter TETT: Te és a természettudományok – mesés történetek” elnevezésű mese- és történetíró pályázatot.