Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Június 26. 05:00, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/Fotók: Városháza

Felavatták az új lépcsősort a Bazilikánál

Felavatták az új lépcsősort a Bazilikánál

Felavatta a városvezetés kedden a Bazilika előtti rámpára felvezető északi lépcsősort.

Az egyházmegye engedélyével és az önkormányzat finanszírozásában a városi költségvetésből erre szánt 30 millió forintos költséggel elkészített az új építmény mintegy húsz méteres szintkülönbséget hidal át a Szent Adalbert Központ előtti parkolótér és a főszékesegyház előtti tér összekötésével – közölte Romanek Etelka polgármester.

Hozzátéve, hogy a beruházás Borosházi Tamás építész tervei alapján idén januárban kezdődött a Franbau Kft. kivitelezésében.

Az átadó ünnepségen felszólalt Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke és az egyházi képviseletében Meszlényi László is.

Romanek Etelka köszöntőjében egyebek között arról beszélt, hogy a most átadott lépcső jelképe lehet akár a tágabb és szűkebb hazánk felemelkedésének is, és azoknak a nemzeteknek, melyek akkor lehetnek a 21. század nyertesei, ha képesek felfelé haladni.

Az ünnepséget követően máris megnyitották az új lépcsősort, mely a parkolóba érkező naponta több tucat turistabusz és kocsi utasait vezeti fel az immár Nemzeti Emlékhelynek számító, államalapításunkat jelentő esztergomi Várhegyre, illetve az ott található Bazilikához és Vármúzeumhoz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT