Városlista
2023. október 1, vasárnap - Malvin

Hírek

2022. Szeptember 07. 13:52, szerda | PR
Forrás: (x)

Felejtsd el a fix padláslépcsőt!

Felejtsd el a fix padláslépcsőt!

Fontos, hogy a felújítás vagy építkezés során a padláslépcsőt is megtervezzük, mert megkönnyítheti a közlekedést vagy éppen folyamatos akadályt képezhet a lakásban.

Mutatunk egy olyan megoldást, ami mindenre tudja a választ.

A tetőterek beépítése általában fix lépcsővel történik. Ennek oka, hogy a fix lépcsők biztonságosak, tartósak, másrészt viszont oka lehet az is, hogy nem ismerjük az alternatívákat. Vannak azonban lakóterek, ahol egy lépcső elhelyezése problémát jelent, mert vagy a válaszfalak, vagy a beltér kialakítása miatt útban van a lépcső. Sokan ezért el is engedik a lehetőséget, vagy kívülről próbálják megoldani a padlástérbe jutást, pedig egy lenyitható padláslépcső minden gondot megoldhat.

Mi az a lenyitható padláslépcső?

Egyszerű hasonlattal élve a lenyitható padláslépcső olyan, mint egy beépített létra, amit össze lehet hajtani és a padlástérbe lehet csukni, mikor nincs szükség feljáratra. Ez az egyszerű konstrukció egyesíti a létra azon jó tulajdonságát, hogy használaton kívül eltüntethető és a fix lépcsők biztonságosságát. Ezáltal ideális megoldást nyújt olyan terekben is, ahol kicsi a hely, vagy egy állandó lépcső útban lenne.

Ezzel a megoldással a padlásfeljáró akkor is a lakásba kerülhet, ha egyébként nem lenne rá hely. A benti padláslépcsőnek pedig számtalan előnye van a kényelemtől a biztonságig, ezért érdemes átgondolni a lehetőséget.

Lenyitható padláslépcsők fajtái

Alapvetően háromféle kivitelben készül az ilyen kompakt padláslépcső a lenyitás módjától függően: a kétrészes, a háromrészes és az ollós. Összecsukott állapotban mindegyik csak egy ajtó a plafonon.

A kétrészes paláslépcső nagyon stabil, de összecsukott állapotban igényel némi helyet a tetőtérben, mert a létrarészek túlnyúlnak a lépcsőfedőn. A háromrészes és az ollós kivitelnél ilyen probléma nincs, ezért bárhová elhelyezhetőek. Az ollós kivitel ugyanakkor valamivel drágább, mert fémből készül.

A három változat közül a háromrészes padláslépcső a legkompaktabb és a legolcsóbb, kiválóan terhelhető, de valamivel kisebb a teherbírása, mint a másik kettőnek.

Mire figyelj?

Gondold át a belmagasságot, mert a padláslépcsők fajtánként más magasságot tudnak áthidalni. Hasonlóan fontos kérdés, hogy hová tudod elhelyezni a feljárót, ezért vásárlás előtt mérlegelni kell nemcsak a padláslépcső földszinti beltéri elhelyezkedését, de azt is, hogy a padlástérben hová és hogyan csukódik majd fel.

Mindezek figyelembevételével a lenyitható padláslépcső kiváló alternatívát ad a beépített változattal szemben és beállítása is rendkívül gyorsan megy. Érdemes megismerni a lehetőséget.

Címkék: padláslépcső

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 29. 12:54, péntek | PR

K&H: elég néhány jó szó

hangalapú digitális forintátutalás elsőként a magyar pénzügyi szektorban

2023. Szeptember 19. 14:10, kedd | PR

Fergeteges buli volt a Hidasi Bányásznapokon

A Bányásznap hosszú múltú hagyományra tekint vissza.

2023. Szeptember 13. 17:40, szerda | PR

Elkészült a Jánosik Kft. közreműködésével felújított miskolci Gyermekegészségügyi Központ.

A napokban ünnepélyes keretek között adták át a közel 3 milliárd forintból felújított miskolci Gyermekegészségügyi Központot -jelentette be Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa

2023. Szeptember 13. 14:05, szerda | PR

Szórakoztató ötletek barátokkal töltött időre: Kalandos tevékenységektől a vidám játékokig

A barátokkal és szeretteivel töltött idő pótolhatatlan. Akár offline, akár online társaságban emlékezetes pillanatokat teremthetünk a legkülönfélébb ötletek megvalósításával. A gasztronómia közös szenvedélyünk?