Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Szeptember 07. 13:52, szerda | PR
Forrás: (x)

Felejtsd el a fix padláslépcsőt!

Felejtsd el a fix padláslépcsőt!

Fontos, hogy a felújítás vagy építkezés során a padláslépcsőt is megtervezzük, mert megkönnyítheti a közlekedést vagy éppen folyamatos akadályt képezhet a lakásban.

Mutatunk egy olyan megoldást, ami mindenre tudja a választ.

A tetőterek beépítése általában fix lépcsővel történik. Ennek oka, hogy a fix lépcsők biztonságosak, tartósak, másrészt viszont oka lehet az is, hogy nem ismerjük az alternatívákat. Vannak azonban lakóterek, ahol egy lépcső elhelyezése problémát jelent, mert vagy a válaszfalak, vagy a beltér kialakítása miatt útban van a lépcső. Sokan ezért el is engedik a lehetőséget, vagy kívülről próbálják megoldani a padlástérbe jutást, pedig egy lenyitható padláslépcső minden gondot megoldhat.

Mi az a lenyitható padláslépcső?

Egyszerű hasonlattal élve a lenyitható padláslépcső olyan, mint egy beépített létra, amit össze lehet hajtani és a padlástérbe lehet csukni, mikor nincs szükség feljáratra. Ez az egyszerű konstrukció egyesíti a létra azon jó tulajdonságát, hogy használaton kívül eltüntethető és a fix lépcsők biztonságosságát. Ezáltal ideális megoldást nyújt olyan terekben is, ahol kicsi a hely, vagy egy állandó lépcső útban lenne.

Ezzel a megoldással a padlásfeljáró akkor is a lakásba kerülhet, ha egyébként nem lenne rá hely. A benti padláslépcsőnek pedig számtalan előnye van a kényelemtől a biztonságig, ezért érdemes átgondolni a lehetőséget.

Lenyitható padláslépcsők fajtái

Alapvetően háromféle kivitelben készül az ilyen kompakt padláslépcső a lenyitás módjától függően: a kétrészes, a háromrészes és az ollós. Összecsukott állapotban mindegyik csak egy ajtó a plafonon.

A kétrészes paláslépcső nagyon stabil, de összecsukott állapotban igényel némi helyet a tetőtérben, mert a létrarészek túlnyúlnak a lépcsőfedőn. A háromrészes és az ollós kivitelnél ilyen probléma nincs, ezért bárhová elhelyezhetőek. Az ollós kivitel ugyanakkor valamivel drágább, mert fémből készül.

A három változat közül a háromrészes padláslépcső a legkompaktabb és a legolcsóbb, kiválóan terhelhető, de valamivel kisebb a teherbírása, mint a másik kettőnek.

Mire figyelj?

Gondold át a belmagasságot, mert a padláslépcsők fajtánként más magasságot tudnak áthidalni. Hasonlóan fontos kérdés, hogy hová tudod elhelyezni a feljárót, ezért vásárlás előtt mérlegelni kell nemcsak a padláslépcső földszinti beltéri elhelyezkedését, de azt is, hogy a padlástérben hová és hogyan csukódik majd fel.

Mindezek figyelembevételével a lenyitható padláslépcső kiváló alternatívát ad a beépített változattal szemben és beállítása is rendkívül gyorsan megy. Érdemes megismerni a lehetőséget.

Címkék: padláslépcső

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.