Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Augusztus 07. 17:51, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/ügyészség - fotó: illusztráció

Felfüggesztettet kapott a kutyáját kegyetlenül kínzó csolnoki férfi

Felfüggesztettet kapott a kutyáját kegyetlenül kínzó csolnoki férfi

Egy év felfüggesztett a fél él fogház helyett

Ütötte-vágta, kegyetlen módszerekkel bántotta kutyáját egy férfi Csolnokon – Börtönbe mehet - írtuk a minap. Megszületett az ítélet.

Az Esztergomi Járásbíróság augusztus 3-án tárgyalás mellőzésével hozott végzésével P.M.I. vádlottal szemben állatkínzás vétsége miatt 6 hónap fogház fokozatú szabadságvesztést szabott ki, amelynek végrehajtását egy évi próbaidőre felfüggesztette.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a csolnoki vádlott 2016. augusztusától kezdődően családi háza udvarán több alkalommal, pontosan meg nem határozható időpontokban bántalmazta a láncon tartott Zeusz nevű foxterrier keverék fajtájú kutyáját oly módon, hogy megszorította a nyaktájékát, az orrát és pofatájékát ütögette, a kutya állkapcsát kezével összeszorította, és annak orrát ököllel és tenyérrel többször megütötte, füleit csavargatta, a fejét hol ököllel, hol tenyérrel ütögette, valamint s támadó magatartást mutatott a kutya irányába. Egy alkalommal a vádlott az állatot két mellső lábánál megragadva a levegőbe emelte és a kutyát a hasán és altestén többször megrúgta, a kutya a neki okozott fájdalomtól vonyítani kezdett. Más alkalommal a vádlott a megláncolt kutyát a kutyaól sátor alakú tetejére tette fel, és a bizonytalanul álló állat lábait ököllel ütögette mindaddig, amíg a kutya el nem veszítette az egyensúlyát, attól, hogy a lábait az ütések hatására felemelte, és le nem esett a kutyaól tetejéről.

A vádlott fenti, rendszeres bántalmazó magatartása a Zeusz nevű kutyának folyamatos szenvedést okozott. A láncon tartott kutya igyekezett a vádlott elől a kutyaólban meghúzódni, de a vádlott a láncánál fogva előhúzta a kutyát, aki ilyen alkalmakkor a földre kuporodott és magát összehúzta félelmében.

Az állattal való bánásmód során az ebet nem érte olyan erősségű vagy olyan eszközzel való sérülés, ami annak pusztulása okozására alkalmas. A vádlott részéről a kutyát ért folyamatos, bár komolyabb sérülést nem okozó ütlegelés, bántalmazás azonban alkalmas volt arra, hogy az állatban félelmi agressziót alakítson ki, amely az idegenekkel szemben tanúsított támadó, agresszív magatartást jelent, megnyilvánultak az állaton a fájdalmi agresszió jelei is. Ezért a vádlott fenti magatartása alkalmas volt arra, hogy az állat maradandó egészségkárosodását okozza.

A bíróság végzése ellen nincsen helye fellebbezésnek, azonban az ügyész és a vádlott a végzés kézhezvételétől számított 8 napon belül tárgyalás tartását kérhetik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT