Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Május 06. 14:45, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Felhőszakadás jöhet - riasztás térségünkben

Felhőszakadás jöhet - riasztás térségünkben

Felhőszakadás miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai intézet Komárom-Esztergom megyére. Az előrejelzések szerint heves zivatarok érkezhetnek térségünkbe.

A várható heves zivatarok miatt Bács-Kiskun és Fejér megye több térségére narancssárga, másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő kora délután. Emellett az ország középső és délkeleti területein számos térségben elsőfokú riasztás van érvényben a heves zivatarok és a várható felhőszakadás miatt. Ezeken a helyeken a következő órákban heves zivatarok alakulhatnak ki, amelyeket erős szél, illetve jégeső kísérhet. Egy-egy intenzív záporból, zivatarból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

A hétfő éjfélig szóló veszélyjelzés szerint Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megye kivételével az egész országban számítani lehet heves zivatarokra. Emiatt Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád, Bács-Kiskun, Pest megyében és a főváros területén másod-, további 11 megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Ezen kívül Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Somogy, Tolna és Veszprém megyében a felhőszakadás miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

A meteorológiai szolgálat az MTI-hez eljuttatott figyelmeztető előrejelzésében azt írta: intenzív zivatartevékenység az esti órákig az ország középső harmadán (a Duna-Tisza közén és a Dunántúl keleti részén) várható. Elsősorban ebben a térségben a zivatarokat helyenként 30 millimétert meghaladó csapadék, nagyobb méretű (akár 2 centiméternél is nagyobb) jég és 70-90 kilométer per óra körüli szélroham is kísérheti.

Az éjszaka során a Dunántúlon (annak is kiemelten a nyugati felében), illetve a Duna-Tisza közén várhatóak elszórtan zivatarok, amelyeket jégeső és felhőszakadás kísérhet.

Kedden napközben a Dunántúl keleti felében többfelé, továbbá a Duna-Tisza köze egyes részein, illetve az északkeleti megyékben kis területen lehet számítani zivatarokra. A kedd esti órákra viszont a Dunántúl nagyobb részére is átterjedhetnek a zivatarok, amelyeket helyenként továbbra is felhőszakadás kísérhet - írta a meteorológiai szolgálat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT