Városlista
2023. március 25, szombat - Irén, Írisz, Lúcia

Hírek

2013. Június 22. 14:54, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Felhőszakadás miatt riasztás van térségünkben

Felhőszakadás miatt riasztás van térségünkben

Több északkeleti térségre szombaton kora délután már narancssárga, vagyis másodfokú riasztásokat adott ki a meteorológiai szolgálat a heves zivatarok miatt. Térségünkben elsőfokú a figyelmeztetés.

Másodfokú riasztást egyelőre Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyes térségeire adtak ki. Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott, szombat éjfélig szóló veszélyjelzése szerint a kánikula mellett már országszerte heves zivatarokra is készülni kell. Emiatt Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megyében elsőfokú, az ország összes többi területén másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Tizennégy megyében - Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Veszprém és Pest megyében -, valamint a fővárosban a felhőszakadás miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat azt írta: délutánig nagyobb eséllyel az északi, északkeleti országrészben (Észak-Magyarország, Észak-Alföld) várható elszórtan zivatar, amelyeket felhőszakadás (rövid idő alatt 20-50 milliméter csapadék), jégeső és viharos szél kísérhet.

A kora esti, esti órákban a Dunántúlon, majd később a középső országrészben lehet zivatarokra számítani, amelyek nyomán nagyobb eséllyel alakulhat ki szélroham is, 80-100 kilométer/órát meghaladó lökésekkel, néhol 2-3 centimétert meghaladó jéggel, felhőszakadással.

A hőség miatt szombatra három megyében első-, nyolcban másodfokú figyelmeztetést adtak ki. A hőmérséklet délután 28 és 36, késő este 23 és 29 Celsius-fok között valószínű.

Az UV-B sugárzás maximuma szombaton is elérheti a nagyon erős szintet.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 09. 09:49, csütörtök | Helyi

KUBÓ ÉVA KIÁLLÍTÁSA NYÍLT MEG A KAPCSOLATOK HÁZÁBAN

Kubó Éva képzőművész kiállítását nyitotta meg az Eurohíd Alapítvány 2023. március 4-én a Kapcsolatok Házában.

2023. Március 09. 09:42, csütörtök | Helyi

ÖRMÖHÍR A VÁRMÚZEUMBAN

Az Eurohíd Alapítvány 2023. március 1-jén nyitotta legújabb kiállítását az Esztergomi Vármúzeum nagytermében.

2023. Február 15. 09:55, szerda | Helyi

Nem világít többé az ikonikus felirat: lebontják Dorog legmagasabb épületét

Már nem világít többé a dorogi éjszakai panoráma elengedhetetlen eleme, az „RG” felirat, napokon belül pedig megkezdődik a város legmagasabb épületének bontása is.

2023. Február 15. 09:49, szerda | Helyi

HEGYVÁRI DÁVID KIÁLLÍTÁSA NYÍLT MEG A KAPCSOLATOK HÁZÁBAN

Az Eurohíd Alapítvány kiállításai során nagyon szeretünk a helyi művészek mellett, Esztergomban még kevésbé ismert alkotókat is bemutatni.