Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2013. Október 30. 07:23, szerda | Helyi
Forrás: Városháza

Felkapcsolódnak Esztergom lámpái – közlemény a közvilágításról

Felkapcsolódnak Esztergom lámpái – közlemény a közvilágításról

Elkezdődik ma Esztergom közvilágításának a helyreállítása, új korszerű és energiatakarékos világítótestek kerülnek a lámpákba. Az új megállapodásról közleményt küldött a városháza.

Esztergom Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. szeptember 12-én adta meg a polgármesternek azt a felhatalmazást, amely lehetővé tette, hogy a felszámolás alatt álló TIVI Kft.-vel fennálló közvilágítási szerződéstől - melyet 2005-ben még Meggyes Tamás írt alá - október 4-vel a város elálljon. Ez az akarat megegyezett a felszámolás alatt álló TIVI Kft. hitelezői választmányának a szándékával is, mivel az már 2013 nyarán a közvilágítási közszolgáltatási szerződés azonnali megszüntetésére szólította fel a céget.

A Tatabányai Törvényszék a Csődtörvény többszöri megszegése miatt azonnali hatállyal felmentette azt a felszámoló biztost, aki Esztergom, Esztergom-Kertváros elsötétítésére utasítást adott. Tétényi Éva polgármester a héten konzultált az új felszámolóval, valamint a hitelezői választmánnyal és a közvilágítás helyreállítására megállapodott az E.ON csoporttal. A TIVI Kft. „f.a.” által kiszerelt világítótestek pótlására az Önkormányzat korszerű lámpatestek legyártatását kezdte el. Az első darabokat ma szállították le, és november végéig folyamatosan érkeznek a korszerű, ledes technikával működő, energiatakarékos berendezések.

A közvilágítás részleges helyreállítását az új szolgáltató október 30-án, szerdán kezdi meg, a Mindenszentek és a Halottak napjára való tekintettel először a temetők környékén. A teljesen elsötétített utcákban egyelőre egy-egy fényforrás kerül beszerelésre. Ez azt jelenti, hogy a közvilágítás teljes helyreállítása folyamatosan és szakaszosan történik annak érdekében, hogy mindenhová egységesen térjen vissza a szolgáltatás.

További részletekkel kapcsolatban Tétényi Éva polgármester sajtótájékoztatót tart Esztergomban a Széchenyi téren, 2013. október 31-én, délelőtt 11 órakor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban