Városlista
2024. február 27, kedd - Ákos, Bátor

Hírek

2015. Február 19. 06:00, csütörtök | Belföld
Forrás: onlinejogsebesz.hu

Felmondási idő alatt kitilthat-e a munkáltató?

Felmondási idő alatt kitilthat-e a munkáltató?

Felmondási idő alatt megteheti-e a munkáltató, hogy nem engedi be a dolgozót a munkahelyre? Erre válaszol az onlinejogsebesz.hu.

Kérdés:

Tisztelt Jogsebész!
Egészségügyben dolgozom 4. éve. 2 hete felmondtam, mert nem tudtam egy kolléga rossz indulatát elviselni. Az igazgató át akart rakni másik osztályra, amit nem fogadtam el. Közölte, hogy szedjem össze a cuccaimat és hétfőn már be se tegyem a lábamat az irodába, ezzel azt akarta elérni, hogy kénytelen legyek elfogadni a felajánlott munkakört. Mondtam, hogy hétfőtől betegállományba megyek, mert idegileg kikészültem, erre aláírták közös megegyezéssel a felmondásomat, mert tudták, hogy így akkor az év végéig nem fogok dolgozni menni. Szeretnék visszamenni dolgozni az év végéig, akkor jár le a felmondási időm, mert a betegállomány keveset fizet, meg teheti, hogy nem enged be az irodába, vagy más munkakörbe tesz át ? Köszönettel várom válaszát, egy elkeseredett közszolga.

Válasz:

Tisztelt Kérdező!
A felmondása, természetesen, hatályos, ha megegyezés jött létre a felek között, az is, bár ez a megállapodás a bíróság előtt megtámadható, ha úgy véli, félrevezették, vagy erőszakkal vették rá annak megkötésére.

Szavaiból azonban inkább azt veszem ki, hogy szeretne dolgozni menni, mert magasabb lenne a jövedelme és ebben a korábbi betegsége már nem akadályozza., Amennyiben felgyógyult, jelentkezzék a munkáltatónál, ő majd eldönti, foglalkoztatja-e vagy távolléti díj fizetése mellett felmenti. Természetesen, amennyiben az önök megállapodása ettől eltér, úgy az abban foglaltakat kell alkalmazni.

A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!
Tisztelettel:
dr. Nádas Gábor ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 26. 15:46, hétfő | Belföld

Orbán Viktor: a gyermekvédelem ügyében zéró tolerancia van, a gyerek abszolút, teljes körű védelmet élvez

Magyarországon a gyermekvédelem ügyében zéró tolerancia van, a gyerek abszolút, teljes körű védelmet élvez - jelentette ki a miniszterelnök hétfőn napirend előtt az Országgyűlés tavaszi ülésszakának első napján.

2024. Február 26. 15:44, hétfő | Belföld

Dézsi Csaba Andrást indítja a Fidesz Győrben

A kormány készen áll a Dézsi Csaba András polgármester vezetése alatt az elmúlt években Győrrel kiépített sikeres együttműködés folytatására, hogy a város továbbra is a magyar gazdaság egyik legfőbb motorja maradhasson

2024. Február 26. 06:00, hétfő | Belföld

Változékony, de nagyon enyhe, tavaszias idő várható a héten

Változékony, de nagyon enyhe, tavaszias időre lehet számítani a héten, sok napsütéssel, kevés csapadékkal és olykor élénk széllel.

2024. Február 26. 06:00, hétfő | Belföld

A közvetlen köztársaságielnök-választásért tüntettek ellenzéki pártok Budapesten

A közvetlen köztársaságielnök-választásért rendezett tüntetést a Demokratikus Koalíció (DK), a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd-Zöldek vasárnap délután Budapesten, a Kossuth Lajos téren.