Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Augusztus 01. 15:19, vasárnap | Helyi
Forrás: esztergom.hu

Feltehetően mérgezés áldozata lett több kisállat Esztergomban

Feltehetően mérgezés áldozata lett több kisállat Esztergomban

Erről az önkormányzat adott ki közleményt a mai napon, melyben arról tájékoztatják a lakosságot, hogy az önkormányzati hivatalba több bejelentés is érkezett arról, hogy ismeretlen okok miatt hullottak el házi kedvencek.

A közleményben arról írnak, hogy a bejelentések alapján nem kizárt, hogy az állatok mérgezés áldozatává váltak.
Az önkormányzat arra kéri a lakosságot, hogy háziállatok egészségének védelme érdekében azokat kizárólag pórázon sétáltassák és fokozott figyelemmel kísérjék mozgásukat, ne engedjék, hogy a közterületen talált élelmiszereket elfogyasszák. Kutyasétáltatáshoz ajánljuk a városban található kutyafuttatók használatát.


Az Esztergom Város Önkormányzata megbízásából rágcsálóirtást végző szervezet kizárólag a jogszabályi előírásoknak megfelelő irtószert használ, mely elsősorban a városi szennyvíz és csatornahálózatban kerül kihelyezésre.
Amennyiben indokolt a felszíni irtószerkihelyezés, úgy ők gondoskodnak a méreganyag nem célszervezetekbe történő bejutásának megakadályozásáról. A vállalkozó által használt irtószer „kutyabiztos” technológiával készül és egy bitrex nevezetű keserű anyagot tartalmaz, amit a kutyák nem fogyasztanak el. A brodifakumot tartalmazó rágcsálóirtó blokk véralvadásgátló hatású, ellenszere a K1 vitamin.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT