Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Október 20. 08:09, csütörtök | Helyi
Forrás: police.hu

Feltöltős kártyás trükkel próbálkoznak a csalók a megyében

Feltöltős kártyás trükkel próbálkoznak a csalók a megyében

Feltöltő kártyás trükkel akart megkárosítani valaki egy tatai nőt. Nyereményt ígért neki, de a hívott fél rájött, hogy be akarják csapni és hívta a rendőrséget.

Valaki felhívott és megpróbált becsapni egy tatai lakost szerdán. Az egyik telefontársaság alkalmazottjának adta ki magát és azt mondta a férfinak, hogy nyert 125 ezer forintot. Mindössze annyit kell tennie, hogy egy bankjegykiadó automatánál egy 9 karakterből álló kód segítségével elutal 15 ezer forintot. A férfi azonnal rájött, hogy a kód egy telefonszám és a régi feltöltő kártyás trükkel akarjákmegkárosítani. Letette a telefont és értesítette a rendőrséget.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság kéri lakosságot, hogy legyen elővigyázatos. Ne utaljanak át ismeretleneknek pénzt, ne töltsék fel idegen telefonszámok egyenlegét. Akinek ismeretlen telefonáló mobilszolgáltató nevében nyereményt ígér, hívja fel a szolgáltató cég információs vonalát. Kérdezze meg, hogy valóban van-e olyan akció vagy játék, amilyenről a hívó fél beszél. Így még a pénz átutalása előtt kiderülhet, hogy csalásról van szó.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.