Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Január 05. 06:00, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Feltörték egy pécsi iskola elektronikus naplóját, több ezer jegyet írtak be

Feltörték egy pécsi iskola elektronikus naplóját, több ezer jegyet írtak be

Rendőrségi nyomozás indult egy pécsi belvárosi iskola elektronikus naplójának feltörése miatt - erősítette meg a Pécsi Újság keddi értesülését a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-nek.

A nyomozás információs rendszer vagy adat megsértése miatt folyik - közölték. A hatóság az ügy részleteiről, tekintettel a nyomozás érdekeire, nem adott bővebb tájékoztatást.

A Pécsi Újság hírportál értesülése szerint egy ismeretlen elkövető több ezer érdemjegyet írt be az intézmény elektronikus naplójába. Az iskola erről levélben értesítette a szülőket.

A híradás szerint az eset az elmúlt napokban történt; az intézmény vezetése azt követően tett feljelentést, hogy magától az elkövetőtől értesült a visszaélésről, miután ő utalást tett arra egy elektronikus levélben.

A portál beszámolója szerint az intézményben hozzálátták a nem valós érdemjegyek kiszűréséhez. Az iskola elektronikus naplója sem a szülők, sem a diákok számára nem érhető el jelenleg.

Az MTI értesülései szerint az eset a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumát érintette. Az intézményt fenntartó Zirci Ciszterci Apátság egyelőre nem reagált az MTI e-mailben feltett kérdéseire.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.