Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Április 13. 07:26, péntek | Belföld
Forrás: mti

Felvezető adással indul a Virtuózok negyedik évada

Felvezető adással indul a Virtuózok negyedik évada

Ma kezdődik a Virtuózok című klasszikus zenei tehetségkutató negyedik évada, az első adásban az előző három évad emlékezetes pillanatait elevenítik fel.

A Duna Televízióban és az M5 kulturális csatornán 19 óra 30 perckor kezdődő múltidéző műsorban a zsűritagok mellett az előző évadokban feltűnt Virtuózok is felidézik a számukra fontos, emlékezetes pillanatokat - közölte az MTVA sajtóirodája az MTI-vel.

A zsűri tagjai között szerepel idén is Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes; Batta András Széchenyi-díjas zenetörténész, egyetemi tanár; Kesselyák Gergely Liszt Ferenc-díjas karmester, Érdemes Művész, a Magyar Állami Operaház tagja; Balázs János Liszt- és Junior Prima-díjas zongoraművész, Érdemes Művész és Várdai István Liszt-díjas csellóművész.

A múltidéző adásban a nézők újra találkozhatnak többek között Boros Misi zongoristával, aki a klasszikus zenei tehetségkutató első szériájában tűnt fel és azóta már megjelent az első lemeze is. A pénteki adásban megszólal még Simic Aleksander is, aki a tavalyi évadban a kicsik korcsoportjából a döntőbe jutott és Várdai István Stradivari csellóján is játszhatott

A múltidéző műsorban emellett a nézők egy kis ízelítőt is kapnak a negyedik évadból és bemutatkozik az idei széria új műsorvezetője, Morvai Noémi, aki Bősze Ádámmal lesz a Virtuózok házigazdája.

A Virtuózok negyedik évadában április 20-án a tinik válogatója kerül képernyőre. Utána a kicsik és a nagyok válogatói, majd a korcsoportos elődöntők, végül június 1-jén a döntő, június 8-án pedig a finálé következik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.