Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2018. Március 18. 09:17, vasárnap | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Fényklub 6. vetítés - Kontroll

Fényklub 6. vetítés - Kontroll

Időpont: 2018. 03. 22. 18:00
Helyszín: Kaleidoszkóp Ház (2500 Esztergom Pázmány P. u. 7.)

Vár minden érdeklődőt a Kaleidoszkóp Ház Fényklubjának utolsó vetítése! A film előtt Hegedűs Roberta beszél röviden az általa választott, Kontroll című filmről.

Hegedűs Roberta az esztergomi Dobó Katalin Gimnázium magyar, német, mozgókép- és médiaismeret tanára. Éveken keresztül tartott filmklubot az iskolában. 2005-től egyedül, majd az utóbbi három évben két kollégájával felváltva hozták a személyiségük és ízlésük diktálta filmeket a diákoknak.

Kontroll
(magyar thriller, 107 perc, 2003)
Ki ne érezte volna már úgy egy adott pillanatban, rövid vagy hosszabb élete során, hogy ki kell lépnie megszokott környezetéből. El kell bújnia a világ elől. Menekülni a múlt elől, saját maga elől és a jelenből egyaránt. "Eltűnni a föld színéről". Bulcsú (Csányi Sándor) életében is elérkezett ez a pillanat.
A film a mese és a valóság speciális keveréke. Történet egy furcsa fiatalemberről, Bulcsúról, az ellenőr társakról egy rivális ellenőr csapatról, és mindarról, ami körülöttük van. Az utazók és a jegyellenőrök -jól ismert- drámai, de legtöbbször komikus viszonyáról.
(forrás: port.hu)

A Fényklubról:
A Kaleidoszkóp Ház egy a városban egyedülálló art bisztró, ahol már hét éve mindig egyszerre több művészeti ágazat képviselteti magát. Itt, Esztergomban náluk találkozik többek között a zene, az irodalom a képző- és iparművészet a gasztronómiával és a filmmel is. Az intézményt üzemeltető Eurohíd Alapítvány csapata januárban indította harmadik tematikus filmklubját.
A vetítéssorozat hiánypótló szerepet tölt be a város életében, ahol hosszú évek óta nincs már mozi. Mostani projektjüket a közösségépítés szándéka motiválja. A 2018 januárjában indított "Fényklub" célja, hogy az ünnepeket követő és a derűs tavaszt megelőző három sötét, hideg hónapban menedéket nyújtson a szürke, borongós télben az esztergomiak (és környékbeliek) életkedvének. A meghívott előadók egy-egy általuk választott, "családi" kategóriás, széles körben befogadható filmet mutatják be a vetítések előtt.

A részvétel ingyenes!

Az eseményhez kapcsolódni lehet a Facebook-on!

A rendezvénysorozatot az NKA támogatja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.