Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Május 17. 05:00, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Fertőzések megelőzéséért fejlesztette a betegellátást az esztergomi kórház

Fertőzések megelőzéséért fejlesztette a betegellátást az esztergomi kórház

Lezárult az esztergomi Vaszary Kolos Kórház Fertőzés megelőzés az esztergomi Vaszary Kolos Kórházban című, több mint 145 millió forintból megvalósuló projektje.

Sikeresen megvalósította az esztergomi Vaszary Kolos Kórház az Emberi Erőforrás Operatív Program „Betegbiztonság növelését célzó komplex infrastrukturális fejlesztések az egészségügyi ellátórendszerben” pályázati felhívás keretében támogatott „Fertőzés megelőzés az esztergomi Vaszary Kolos Kórházban” című projektet.

Az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 145,97 millió forint vissza nem térítendő támogatásból jöhetett létre a program.

A projekt fejlesztette az esztergomi kórház fekvőbeteg ellátásainak betegbiztonsággal kapcsolatos technológiai folyamatait, így a munkavégzés során bekövetkező hibák és kórházi fertőzések kialakulásának kockázata csökken.

Bevezették emellett az egységes betegazonosító rendszert intézményi szinten, valamint az intézmény eszközöket és műszereket vásárolhatott, melyek segítik a kórházi fertőzések megelőzését és visszaszorítását.

A projekt keretében megvalósított fejlesztések – a betegbiztonság fejlesztése révén – jelentősen javítják az intézmény ellátási színvonalát – közölte közleményében a kórház.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.