Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Július 14. 14:27, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Fia sikertelen párkapcsolatai miatt zsarolt és fenyegetőzött az önbíráskodó férfi

Fia sikertelen párkapcsolatai miatt zsarolt és fenyegetőzött az önbíráskodó férfi

Zsarolás és önbíráskodás miatt indult ügyben fellebbezett az Esztergomi Járási Ügyészség.

A vádirat szerint az elsőrendű vádlott fia szeretett volna feleségül venni egy lányt, de az eljegyzést felbontották, majd a fiú mással létesített élettársi kapcsolatot, de néhány hónap után ez megszakadt. Az elsőrendű vádlott jogtalan haszonszerzés végett 2017 áprilisától többször 800 ezer forint „fájdalompénzt” követelt a fia volt élettársának aktuális párjától, mivel szerinte a felbomlott kapcsolat ennyi pénzbe került neki. A férfi azzal fenyegette a sértettet és családtagjait, hogy ha nem fizetik ki a pénzt, felgyújtja a házukat, illetve egy alkalommal a férfi a sértett vállát és fülét ököllel megütötte, a combját és a csípőjét megrúgta, miközben a pénzt követelte – közölte a részleteket az ügyészség.

2017. július 6-án az elsőrendű vádlott fia újabb élettársi kapcsolatot létesített, melyet egy étteremben ünnepeltek meg. Az ünnepség pontosan meg nem állapítható költségeinek nagyobb részét az elsőrendű vádlott fizette ki. Az élettársi kapcsolat 2018 januárjában megszakadt, ezt követően az elsőrendű vádlott legalább három alkalommal – mivel a sértettet és családját hibáztatta a kapcsolat felbomlása miatt –, azt követelte a lány apjától, hogy fizessen neki 1 millió forintot az ünnepség költségeinek megtérítésére, ellenkező esetben megöli a sértettet és megveri a családját. A másodrendű és a harmadrendű vádlott – az elsőrendű vádlott fiai – apjuk megbízásából legalább két alkalommal megjelentek a sértett lakásán és átadták neki az elsőrendű vádlott pénzkövetelést és fenyegetést tartalmazó üzenetét.

Az Esztergomi Járásbíróság a 2020. július 13-án megtartott tárgyaláson az apát folytatólagosan elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete és folytatólagosan, csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt 2 év – 5 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre, valamint 600 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, a másodrendű vádlottat bűnsegédként, folytatólagosan elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt 1 év 6 hónap – 3 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre és 600 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, a harmadrendű vádlottat pedig ugyanezen bűntett miatt 1 év 10 hónap – 3 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre és 600 ezer forint pénzbüntetésre ítélte – részletezte a vádhatóság.

Az elsőfokú ítélettel szemben, az apa terhére súlyosbítás, azaz végrehajtandó szabadságvesztésre és közügyektől eltiltásra elítélés végett az ügyészség fellebbezést jelentett be, míg a további két elkövető vonatkozásában az ítéletet tudomásul vette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.