Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2015. Május 23. 06:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Fidesz: a magyaroknak nem érdekük a bevándorlási tendencia folytatódása

Fidesz: a magyaroknak nem érdekük a bevándorlási tendencia folytatódása

A magyar embereknek nem érdekük, hogy a jelenlegi bevándorlási tendencia folytatódjon.

Mondta Pósán László, a Fidesz országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen egyben arra szólította fel a Helsinki Bizottságot: "fejezze be a tények elferdítését" az ügyben.
Pósán László szerint az Európai Parlamentben tartott keddi vita megmutatta, hogy Európában sokfélék a vélemények és az érdekek bevándorlásügyben. Több ország egyedi megoldásban gondolkodik, és Magyarország is fenntartja azt az álláspontját, hogy a kérdést nemzeti hatáskörben kell megoldani, ennek megfelelően kellene módosítani az európai uniós szabályozást is - jelentette ki a fideszes politikus, elutasítva az illegális bevándorlók kvóták szerinti szétosztására vonatkozó EU-s tervet.

"Magyarország maga akar dönteni arról, hogy akar-e bevándorlókat" - közölte.

Pósán László jelezte ugyanakkor, hogy különbséget kell tenni a politikai menekültek és a gazdasági, megélhetési, a legtöbb esetben illegális bevándorlók között.

A Fidesz parlamenti képviselője arról is beszélt, hogy a Helsinki Bizottság szerinte önkényesen, félrevezető módon értelmez bizonyos adatokat. "Ezen különösebben nem is lepődünk meg, mert a Helsinki Bizottság (...) a nemzetközi spekuláns pénztőkének a politikai megrendelését nem egy esetben kiszolgálja" - fogalmazott, megismételve a kormánypárt délelőtti közleményében foglaltakat.

Pósán László szerint a bizottság a menedékkérők státusával kapcsolatban állított valótlanságokat. A tény az - mondta -, hogy tavaly a menedékkérők négyötöde, mintegy 35 ezer ember nem háborús övezetből érkezett Magyarországra, "azaz megélhetési bevándorló volt". Hozzátette, az idén májusig a menedékkérők 17,3 százaléka érkezett háborús övezetből, vagyis politikai menekült.

A kormánypárti politikus arra szólította fel a Helsinki Bizottságot, "fejezze be a tények elferdítését".

Címkék: bevándorlás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;