Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Április 29. 10:40, péntek | Helyi
Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Figyelem! Felhívás!

Figyelem! Felhívás!

Minden információ a Giro d’ Italia kerékpáros verseny kapcsán: időpontok, útvonal, lezárások, parkolási korlátozások...

2022. május 06-08. között Magyarországon rendezik meg a Giro d’ Italia kerékpáros körverseny, I. szakaszát, mely 2022. május 06-án Komárom-Esztergom megyén is áthalad.

A profi nemzetközi kerékpárversenyen 23 csapat 184 versenyzővel vesz részt, őket szerviz kocsik, mentő autók, mentő motorosok, zsűri autók, média járművek, motoros útvonalbiztosítók, rendőrmotorosok kísérik (mintegy 1000 fő).

A kerékpárosok átlagos sebessége 40-50 km/h, ami azonban az útvonal egyes szakaszain elérheti a 80-90 km/h-t is. A versenyzők a rendőri biztosításra és a motoros biztosítókra hagyatkoznak, a közúti jelzéseket nem figyelik. Veszélyhelyzet (útvonalon lévő akadály esetén) a motoros biztosítók zászlóval és síppal adnak jelzést a versenyzőknek a kikerülési irányról.

Útvonal: A verseny 12.20 órakor Budapestről rajtol, majd a 1105-ös úton, Zsámbék irányából 15.30 óra körül érkezik megyénkbe, és a Szomor – Bajna – Tát útvonalon, a 10-es, a 117-es és a 11-es számú főút igénybevételével előre láthatólag 16.15 órakor érkezik Esztergom városába.

Innen végig a 11-es főúton halad: Táti út – körforgalom – Kossuth Lajos út – Rákóczi tér – Bajcsy-Zsilinszky út – Majer István út – Bazilika – Iskola út - Dobozi Mihály út – Visegrádi út.

A Bazilika után, az Iskola úton lesz egy sprint szakasz, ahová a szervezők kaput és kordonokat építenek. Esztergom lakott területét elhagyva, a 11-es főúton halad tovább – Szamárhegy – Basaharc – Pilismarót – Dömös – településeken át, majd Pest megyében folytatódik a verseny.

A kerékpárverseny útvonalán 2022. május 06-án 12.40 – 18.00 óra között teljes pályás útlezárásra kerül sor, melynek időszaka a versenyzők haladási sebességétől függően változhat.

A verseny útvonalán az úttesten vagy az út szélén ne parkoljanak járműveikkel.

A tiltott helyen megálló járműveket a rendezők elszállíttatják!

Kérjük, hogy tájékozódjon!

A forgalomterelések következtében jelentős torlódásra kell számítani a lezárt útszakaszok környezetében is. A fentiek miatt előfordulhat, hogy a közlekedő járműveknek 2-3 órás, esetlegesen azt meghaladó idejű várakozásra is számítaniuk kell.

Kérjük, hogy a verseny előtt és ideje alatt – amennyiben tehetik – ezeken az útvonalakon ne induljanak útnak, illetve más útvonalat válasszanak. Az időjárásra és a hosszú várakozási időre tekintettel megfelelő mennyiségű ivóvizet tartsanak járműveikben.

A megkülönböztető jelzést használó járművek elhaladását a közlekedésbiztonság szem előtt tartásával biztosítjuk.

Kérjük, hogy közlekedésükkel segítsék a verseny zavartalan lebonyolítását, és egyben köszönjük megértésüket.

Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Fotók:Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság/Giro d’ Italia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.