Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Május 07. 08:59, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Figyelmeztetés - csaknem az egész országban lehet zivatar

Figyelmeztetés - csaknem az egész országban lehet zivatar

Kedden is csaknem az egész országban számítani lehet heves zivatarra és felhőszakadásra. Így szinte mindenhol elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd hajnali, az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kivételével az ország egész területén citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a heves zivatarok és a várható felhőszakadás miatt is.

Mint írták: több helyen, elsősorban a nap második felében lehet számítani zivatarokra. Zivatarok nagyobb eséllyel a Dunántúlon és a középső tájakon, kisebb valószínűséggel keleten alakulnak ki.

A zivatarokat helyenként felhőszakadás kísérheti, rövid idő alatt 30 milliméternél is több eső eshet. Egy-egy zivatart kis valószínűséggel 80-90 kilométeres óránkénti sebességű széllökés, valamint jégeső kísérhet.

Kedden a hőmérséklet délután általában 22 és 27 Celsius-fok között alakul, keleten melegebb is lehet. Késő estére 16-21 fok közé hűl le a levegő - olvasható a meteorológiai szolgálat előrejelzésében.

Hétfőn özönvíz zúdult a fővárosra.

Címkék: eső, időjárás, vihar, zivatar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT