Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Július 25. 07:31, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Figyelmeztetés: hőség és felhőszakadás együtt

Figyelmeztetés: hőség és felhőszakadás együtt

A várható hőség miatt hét megyére és a fővárosra másodfokú figyelmeztetést, emellett a fél országra a heves zivatarok, több megyére felhőszakadás miatt is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Csütörtökön a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 Celsius-fok között várható. A meteorológiai szolgálatnak az MTI-hez szerdán eljuttatott veszélyjelzése szerint csütörtökön a napi középhőmérséklet 25 Celsius-fok felett alakulhat, emiatt narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adtak ki Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Somogy, Tolna és Pest megye, valamint Budapest területére.

Emellett Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala és Pest megyére, valamint a fővárosra a várható heves zivatarok miatt citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezek közül Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyében az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék is hullhat, így emiatt ezekre a megyékre a felhőszakadás miatt is elsőfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A meteorológiai szolgálat szöveges figyelmeztetésében azt írta: csütörtök hajnaltól az Alpokalján, a Kisalföldön alakulhat ki zivatar. Napközben legnagyobb eséllyel a Dunántúlon és északon helyenként intenzívebb zivatartevékenység is valószínű. Ezek között rövid idő alatt 20-30 millimétert meghaladó csapadék, az óránkénti 70 kilométernél erősebb szél és esetleg jégeső is lehet. Egy-egy heves zivatar sem kizárt. Mint írták, a napi középhőmérséklet főként a déli, délnyugati országrészben alakul 25 fok felett. A középső és északnyugati országrészben csütörtökön átmenetileg mérséklődik a nappali felmelegedés. A következő napokban azonban az országban tovább emelkedik a hőmérséklet - tették hozzá.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden arra hívta fel a figyelmet, hogy a következő napokban a nyár eddigi legerősebb hőséghulláma várható.

Az országos tiszti főorvos szerdától péntek éjfélig másodfokú hőségriasztást rendelt el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.