Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. Március 26. 11:07, szerda | Helyi
Forrás: KEMKIK

Fiókot nyitott Esztergomban a Széchenyi Programiroda

Fiókot nyitott Esztergomban a Széchenyi Programiroda

Fiókot nyitott szerdán a Széchenyi Programiroda a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara esztergomi székházában. Az eseményen részt vett Völner Pál államtitkár és Czunyiné Bertalan Judit kormánymegbízott is.

„Az esztergomi fiók irodahálózatunk 43. tagja, megnyitásával a Tatabánya és Vác közötti területen dolgozó vállalkozók könnyebben elérhetik térítésmentes szolgáltatásainkat" - mondta Schultz Gábor megnyitót követően.
A Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. ügyvezetője hozzátette, Komárom-Esztergom megyében 2011 és 2013 között személyesen közel 5500 ügyfél kereste fel a tatabányai irodát, egyharmaduk Esztergom-Dorog térségéből érkezett, ez is indokolta az esztergomi iroda megnyitását.

A megnyitón Völner Pál, infrastruktúráért felelős államtitkár, a körzet országgyűlési képviselő-jelöltje elmondta, a kormányzat kiemelt célja kisvállalkozók piacra jutásának támogatása, a pályázati forrásokhoz való hozzáférés megkönnyítése, a szakképzés átalakítása.

Czunyiné Bertalan Judit kormánymegbízott emlékeztetett rá, hogy a kormányhivatal már 2013-ban stratégiai megállapodást kötött a kamarával és kamarával közösen kezdeményezték a Miniszterelnökségnél az esztergomi iroda létrehozását.

A Komárom-Esztergom megyei programiroda 2011 óta ezernél több projekttel dolgozott, a nyertes projektek száma meghaladja a hétszázat. Három év alatt összesen 1800 ügyfelet értek el, ebből 1200 kis- és középvállalkozó volt.

A következő hét évben a Széchenyi Programirodák aktív végrehajtóként ingyenes pályázatírással nyújtanak segítséget a kis- és középvállalkozóknak az uniós támogatások minél nagyobb arányú lehívásához, ismertette Schultz Gábor, aki szerint fontos, hogy az előttünk álló uniós időszakban minél több támogatást szerezzünk meg, mert 2020 után nem biztos, hogy lesz hasonló nagyságú forrás.

Zoltai Dániel, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara titkára elmondta, a kamara az esztergomi fiók létrehozásához saját székházának emeletén kedvező bérleti díjért ajánlott fel termet. A programiroda szolgáltatási kínálata illeszkedik a kamara tevékenységéhez és segítséget nyújthat a térség ötezer regisztrált vállalkozójának.

Kupcsok Lajos, a Magyar-Szlovák Kereskedelmi és Iparkamara képviselőjeként úgy vélte, a határmenti együttműködési programokban nemcsak a vállalkozók, hanem az önkormányzatok számára is fontos szerepet tölthet be a programiroda.

A programiroda megnyitása után sajtótájékoztatón ismertették az a közös nyilatkozatot, melyet Orbán Viktor miniszterelnök és Parragh László, a kamara elnöke írt alá. A nyilatkozat szerint együttműködésüket a jövőben elsősorban arra kívánják fókuszálni, hogy az innovatív kis- és középvállalkozások fejlődésének előmozdításával a meglévő munkahelyeket megőrizzék, újakat hozzanak létre.
Céljuk továbbá, hogy ezek a vállalkozások ne csak kiszolgálói, hanem érdemi együttműködő partnerei legyenek a beszállítói láncoknak, tevékenységüket magasabb szintre emelve, ők maguk is képesek legyenek láncok létrehozására, az importált termékek gazdaságos hazai gyártással való kiváltására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.