Városlista
2022. május 17, kedd - Paszkál

Hírek

2021. Május 29. 07:54, szombat | Helyi
Forrás: Pilisi Parkerdő Zrt.

Fizetni kell a parkolásért a visegrádi Apátkúti-völgyben

Fizetni kell a parkolásért a visegrádi Apátkúti-völgyben

A Pilisi Parkerdő Zrt. az erdei autóforgalom csökkentése a fenntartható erdőgazdálkodás, a fenntartható erdei turizmus érdekében fizetős parkolást vezetett be tegnaptól a visegrádi Apátkúti-völgyben.

A Parkerdő arról tájékoztatja a kirándulókat, hogy az Apátkúti-tó és a Telgárthy-rét felé vezető útra sorompót helyeztek ki, amelyen csak az az autó haladhat át, és veheti igénybe a völgyben lévő parkolóhelyeket, aki ott helyben megvásárolja az 1000 forintos napijegyet.

A Pilisi Parkerdő a fenntartható erdőgazdálkodásban és a fenntartható erdei turizmus megvalósításában elkötelezett. Ez utóbbi fontos eleme, hogy az erdőt látogatók létszáma és magatartása összeegyeztethető legyen az erdei élővilág érdekeivel. Aki kirándulószezonban, jó idő esetén, hétvégén a frissen felújított Apátkúti-tavat, a Telgárthy-rétet, az Ördögmalom-vízesést vagy a Kaán Károly-forrást választja, azzal szembesül, hogy már-már elviselhetetlen az autók száma, parkolóhely pedig sehol. Azért, hogy az erdőt látogatók létszáma és magatartása összeegyeztethető legyen az erdei élővilág érdekeivel, az Apátkúti-völgy erdei parkolóhelyeit 2021. május 28-ától napi 1000 Ft-os díj ellenében lehet igénybe venni.” - áll a Parkerdő közleményében.

A tájékoztató kitér arra is, hogy a sorompónál megvásárolt parkolójegy az Apátkúti Vadászháztól a Kaán Károly-forrás felé továbbhaladásra nem jogosítja fel a jegy tulajdonosát.

A korlátozó intézkedések azért kerültek bevezetésre, mert fenntartható erdei turizmus mellett szeretnék megőrizni az erdei ökoszisztéma egyensúlyát, az erdő tisztaságát, egészségét. A Pilisi Parkerdő ezzel az intézkedéssel nem csupán az érintett terület terhelését kívánja csökkenteni, hanem a befolyt összegből fedeznék az Apátkúti-völgy és a Telgárthy-rét karbantartását, illetve működtetne nyilvános erdei illemhelyet is.

A fentieken kívül a tűzrakóhelyek, pad-asztal garnitúrák, egyéb közjóléti berendezések fenntartási költségeit, továbbá a rendszeres kaszálások és az erdei játszótér üzemeltetését is ebből a forrásból kívánják fedezni.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 16. 10:08, hétfő | Helyi

sCompany ACOUSTIC KONCERT @ Kali

Cégünk alapkőletétele nagyjából a 2019 első felére tehető.

2022. Május 16. 09:58, hétfő | Helyi

Hulladékgyűjtő napok Esztergomban

2022. Május 16. 09:52, hétfő | Helyi

Eltűnés miatt keresik Szegvári Erinát

A Komáromi Rendőrkapitányság az esztergomi születésű fiatal lány eltűnése kapcsán a lakosság segítségét kéri.

2022. Május 16. 09:48, hétfő | Helyi

Óriási föld alatti városra bukkantak Törökországban

Az ősi komplexumban akár 60-70 ezer ember is élhetett.