Városlista
2023. szeptember 25, hétfő - Eufrozina

Hírek

2015. Május 01. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: MTI/fotó:illusztráció

Főként biztonsági okokból nem terjed a mobilfizetés - felmérés

Főként biztonsági okokból nem terjed a mobilfizetés - felmérés

A kereskedők több mint fele, 54 százaléka szerint a mobilfizetés biztonság hiánya komoly akadály a technológia terjedésében - derül ki a SIX Payment Services készpénzmentes fizetési szolgáltató legújabb felméréséből.

A kutatásból, melyben az idei Eurocis kiskereskedelmi szakvásár 199 látogatóját kérdezték meg, az is kiderül, hogy a válaszadók egyharmada úgy véli, a mobilfizetés fejlődésének fékje, hogy jelenleg kevés boltban van lehetőség készpénz nélkül, mobiltelefonnal fizetni.

Ennek ellenére a megkérdezettek 50 százaléka úgy véli, az NFC (Near Field Communication) technológia - amely különböző eszközök érintés nélküli kommunikációjára ad lehetőséget - lesz a készpénz "technológia" utódja, főleg az érintés nélküli kártyás fizetés formájában.

A kereskedők 43 százaléka szerint az okostelefon-gyártók fogják meghatározni a mobilfizetés jövőjét.

A szolgáltató úgy véli, hogy a mobilfizetés terjesztéséhez először ki kell építeni az új technológiai vívmányokkal szembeni bizalmat és a piac szereplői közti együttműködést.

A SIX működteti Svájc pénzügyi központjának infrastruktúráját, és emellett átfogó szolgáltatásokat nyújt az értékpapír-kereskedelem és -elszámolás, valamint pénzügyi információk nyújtása és a pénzforgalom lebonyolítása terén világszerte. Tulajdonosai maguk a szolgáltatások igénybevevői (közel 140 különböző típusú és méretű bank). A vállalat 2014-ben több mint 4000 munkatársat foglalkoztatott, 25 országban volt jelen, és 1,8 milliárd svájci frank működési bevételre, valamint konszernszinten 247,2 millió svájci frank nyereségre tett szert.

Címkék: mobil, mobilfizetés

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 25. 09:29, hétfő | Belföld

A Mészáros Autó Javító Kft. javítja ezentúl a mentőautókat

Mészáros Lőrinc autójavítója szerelheti a mentőautókat a következő négy évben, évi egy, összesen négymilliárd forintért, derül ki az Elektronikus Közbeszerzési Rendszeren közzétett hirdetményből.

2023. Szeptember 25. 08:50, hétfő | Belföld

559.100 Ft a bruttó átlagkereset

2023 júliusában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 559 100, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 385 600 forint volt.

2023. Szeptember 25. 07:49, hétfő | Belföld

Hazaérkeztek Líbiából a magyar kutató-mentők

Hazaérkeztek Líbiából a magyar kutató-mentő szervezetek tagjai, akiket a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára fogadott a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren vasárnap

2023. Szeptember 25. 06:00, hétfő | Belföld

Szeptember utolsó hetében visszatér a nyugodt, napos idő

Szeptember utolsó hetében visszatér a napos, nyugodt idő, 23-28 Celsius-fok körüli maximumokkal.