Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Április 06. 09:17, szombat | Helyi
Forrás: KEMRFK

Fokozatosan javul az idő, balesetveszélyesek a vízátfolyások

Fokozatosan javul az idő, balesetveszélyesek a vízátfolyások

Kisebb esőre még számítani lehet ma, de fokozatosan javult az időjárás. A közlekedést vízátfolyások és esővízzel teli kátyúk teszik balesetveszélyessé, ezért a rendőrség óvatosságra inti a megyében közlekedőket.

Az elmúlt 24 órában megyénk útjain mindössze három anyagi kárral járó közlekedési baleset történt.

A balesetek megelőzésért pedig folytatódik a rendőrség fokozott ellenőrzése. A kerékpárosok és gyalogosok biztonsága érdekében a követező hónapokban is a megszokottnál nagyobb rendőri jelenlétre kell számítani Komárom-Esztergom megye útjain.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma kezdetben borult lesz az ég, majd délutántól nyugat felől csökken a felhőzet. Napközben főként délen és keleten várható eső. A Dunántúlon és északkeleten időnként megerősödik az északi, északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között valószínű.

Csapadékos időjárási körülmények között, főként a vidéki, mezőgazdasági tevékenységgel érintett területeken, a földutak és az aszfaltozott, betonozott utak kereszteződésének közelében, építkezések környezetében megnő a sárfelhordás kockázata, amely fokozott veszélyt jelent a közúti közlekedés résztvevőire. A földútról aszfaltozott, betonozott útra történő kihajtás előtt távolítsák el a járművükön található olyan szennyeződéseket, amelyek később az útra rakódhatnak és veszélyeztethetik a közlekedés biztonságát! A közlekedésbiztonság érdekében fokozott körültekintéssel közlekedjenek a sárfelhordásból származó szennyeződéssel érintett útszakaszokon!

Az úttesten lévő sárfelhordást fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel közelítsék meg, felkészülve arra, hogy a sáros, csúszós szakaszt - szükség esetén - ki tudják kerülni. Nagyobb követési távolság tartásával, előrelátóbb vezetéssel időben észlelhető a lehetséges veszélyhelyzet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT