Városlista
2024. június 24, hétfő - Iván

Hírek

2015. Október 26. 07:51, hétfő | Helyi
Forrás: sajtóközlemény

Fókuszban az óvoda-felújítások Esztergomban

Fókuszban az óvoda-felújítások Esztergomban

November elejére egy kivételével minden óvodában befejeződnek az óvoda-felújítások.

A Belvárosi Óvoda kivitelezője többedik alkalommal módosíttatta a határidőt, az önkormányzat végleges határidőt és az eredeti szerződéshez képest szigorúbb feltételeket szab.

A legtöbb helyen az utolsó munkafázisok zajlanak az óvodák felújításánál: a kertvárosi óvoda átadása már megtörtént, az Erzsébet királyné út, Szentgyörgymezei és Zöld óvodák esetében november elején kerül sor az átadásra.
A Belvárosi Óvoda felújítása azonban biztosan csúszni fog, a kivitelező újabb módosítást kért. Az önkormányzat több alkalommal felszólította a céget a határidők betartására, ennek ellenére folyamatosan akadoztak a munkálatok. Az eredeti határidő október 23-án jár le, amelyet az időközben felmerült – a kivitelező szerint a szerződéskötéskor nem látható – problémák miatt a kivitelező október elején előbb november 20-ra módosította, majd a héten jelezte, hogy ezt a határidőt sem tudja tartani.

Az önkormányzat célja, hogy minél előbb használatba vehessék a gyermekek az intézményt, továbbá az, hogy biztos választ tudjon adni a szülőknek és az óvoda dolgozóinak arra, hogy mikor tudnak visszaköltözni az óvodába. A kialakult helyzetet súlyosbítja, hogy a Belvárosi Óvoda csoportjai több más intézménybe kerültek elhelyezésre, így a nevelési munkát az építkezés elhúzódása másutt is befolyásolja.

Új kivitelezővel szerződni a közbeszerzési kiírás miatt hosszú időt venne igénybe, ezért a jelenlegi kivitelezővel megkötött szerződés pontjait szigorították. Az önkormányzat felszólítására a kivitelező végső dátumként december 17-ét jelölte meg, amelyet a város a következő feltételekkel fogad el:
A hiba és hiánymentes átadás határideje december 17. A kötbér mértéke ezzel együtt a korábban meghatározott napi 0,5 százalékról a duplájára, 1 százalékra emelkedik. Mivel a munkálatok során az óvoda építkezéssel nem érintett részeiben károk keletkeztek az eddigi munkálatok során, ezért azok helyreállításának költségei a kivitelezőt terhelik. Az önkormányzat továbbá a szerződésmódosítás során rögzíti, hogy az óvodai csoportok más helyszínen történő elhelyezésével kapcsolatban felmerült költségek a cég által végzett pótmunkák árában kerüljenek beszámításra.

Fotók: https://www.facebook.com/szentgy.mezeiovoda?fref=ts

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 22:26, péntek | Helyi

Látványos tudományos műsorral készül a Richter a Múzeumok Éjszakájára

Június 22-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Duna Múzeumban lélegzetelállító tudományos show-t mutat be az esztergomi rendezvény támogatója, a Richter Gedeon Nyrt.

2024. Május 28. 19:52, kedd | Helyi

Tűzoltó gyereknapot rendezett a Richter

Immáron harmadik alkalommal rendeztek Richter Tűzoltó Gyereknapot Dorogon.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.