Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Február 17. 11:56, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/fotók: ügyészség

Földhöz vágta a kiscicát, az állat elpusztult – Döntött a bíróság

Földhöz vágta a kiscicát, az állat elpusztult – Döntött a bíróság

Úgy földhöz vágta a kiscicát a kegyetlen férfi, hogy az állat elpusztult, majd ez zacskóba tette és a kukába dobta. Ítéletet hozott a bíróság az ügyében.

A vádirat szerint a vádlott és felesége egy körülbelül 8 hetes, fekete színű házi macskát tartott a dorogi társasházban található lakásukban. A macska rendszerint a közös udvaron tartózkodott. Az egyik szomszéd többször jelezte a vádlott feleségének, hogy a macska állandóan az ajtaja előtt nyávog, mert éhes és be akar menni hozzá, csináljanak vele valamit – közölte az ügyészség.

Hozzátéve, hogy ez a szomszéd 2020. október 19-én is szólt a macska miatt a vádlott feleségének, mert a macska az ajtaja szúnyoghálóján lógott. A vádlott kijött a lakásukból és a szomszéddal vitatkozni kezdett, mivel szerintük a szomszéd szoktatta magához az állatot.

A férfi a vita közben felmérgesedett, megfogta a macskát és földhöz - a betonozott aljzathoz – vágta, majd azt mondta, hogy „most már, ezek után nem lesz vele gond”. A macska emiatt elpusztult, a tetemet a férfi egy nejlonzacskóba tette, majd azt lakóközösség kukájába tette.

Az állatkínzás vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság az elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben öt hónap fogház fokozatú szabadságvesztést szabott ki, melynek végrehajtását egy év időtartamra felfüggesztette.

Korábbi cikkek:

Bajba jutott kutyán segítettek az tűzoltók - FOTÓK

Ilyen a befagyott Pala felülről – VIDEÓ

Reményi Károly tiszteletére szobrot állítana a zeneiskola – Gyűjtés!

Pályázatot írtak ki a Híd Központ vezetésére

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT