Városlista
2022. augusztus 15, hétfő - Mária

Hírek

2014. Október 02. 07:53, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Földomlás Pilisvörösváron – már a teherkocsik is használhatják a 10-es főút ideiglenes szakaszát

Földomlás Pilisvörösváron – már a teherkocsik is használhatják a 10-es főút ideiglenes szakaszát

Szerda délutántól a 3,5 tonnánál nehezebb járművek is áthaladhatnak a 10-es főút pilisvörösvári szakaszán földomlás miatt kiépített ideiglenes úton - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-vel.

Csámpai Attila felidézte, hogy múlt héten szombaton a Budapest-Esztergom vasútvonal pilisvörösvári szakaszán egy épülő csomópont (alagút) mellett megdőlt a támfal, és több köbméternyi föld omlott le, néhány méterre a főúttól. Emiatt az érintett útszakaszt lezárták, és egy ideig a vasúti közlekedés is szünetelt.

Vasárnap délutánra a 10-es úttal párhuzamosan egy ideiglenes utat építettek ki, de ezen eddig csak a személyautók, az autóbuszok, valamint a 3,5 tonnánál könnyebb tehergépjárművek haladhattak át 30 kilométer/órás sebességkorlátozással. A nehezebb járműveket a vasúti átjáró mindkét oldalán visszafordította a rendőrség.

Hétfőn a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) és a kivitelezést végző A-HÍD Zrt. rendkívüli bejárást tartott a helyszínen. A megdőlt támfal helyreállítása jelenleg tervezés alatt áll, a munkálatokkal várhatóan október közepéig készülnek el - írta honlapján a NIF.

A Pest megyei katasztrófavédelem szóvivőjének legfrissebb információja szerint miután megerősítették a 10-es út ideiglenes szakaszát Pilisvörösvárnál, szerda délután 5 órától a 3,5 tonnánál nehezebb járművek is ráhajthatnak, de azon csak legfeljebb 20 kilométeres sebességgel haladhatnak át.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 03. 10:23, szerda | Helyi

FARKAS NOÉMI: NEMIGEN…

Farkas Noémi képzőművész nemigen… című kiállítását 2022. augusztus 5-én nyitja meg az Eurohíd Alapítvány a Kapcsolatok Házában.

2022. Július 22. 16:02, péntek | Helyi

Tovább építkezik a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. dorogi fióktelepén jelenleg a Szteroid üzem részleges felújítása, valamint a hármas porta építése zajlik.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 20. 10:06, szerda | Helyi

Bordélyházakat üzemeltetett Komáromban

A Komáromi Járási Ügyészség épület rendelkezésére bocsátásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy nő ellen.