Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2014. Október 02. 07:53, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Földomlás Pilisvörösváron – már a teherkocsik is használhatják a 10-es főút ideiglenes szakaszát

Földomlás Pilisvörösváron – már a teherkocsik is használhatják a 10-es főút ideiglenes szakaszát

Szerda délutántól a 3,5 tonnánál nehezebb járművek is áthaladhatnak a 10-es főút pilisvörösvári szakaszán földomlás miatt kiépített ideiglenes úton - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-vel.

Csámpai Attila felidézte, hogy múlt héten szombaton a Budapest-Esztergom vasútvonal pilisvörösvári szakaszán egy épülő csomópont (alagút) mellett megdőlt a támfal, és több köbméternyi föld omlott le, néhány méterre a főúttól. Emiatt az érintett útszakaszt lezárták, és egy ideig a vasúti közlekedés is szünetelt.

Vasárnap délutánra a 10-es úttal párhuzamosan egy ideiglenes utat építettek ki, de ezen eddig csak a személyautók, az autóbuszok, valamint a 3,5 tonnánál könnyebb tehergépjárművek haladhattak át 30 kilométer/órás sebességkorlátozással. A nehezebb járműveket a vasúti átjáró mindkét oldalán visszafordította a rendőrség.

Hétfőn a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) és a kivitelezést végző A-HÍD Zrt. rendkívüli bejárást tartott a helyszínen. A megdőlt támfal helyreállítása jelenleg tervezés alatt áll, a munkálatokkal várhatóan október közepéig készülnek el - írta honlapján a NIF.

A Pest megyei katasztrófavédelem szóvivőjének legfrissebb információja szerint miután megerősítették a 10-es út ideiglenes szakaszát Pilisvörösvárnál, szerda délután 5 órától a 3,5 tonnánál nehezebb járművek is ráhajthatnak, de azon csak legfeljebb 20 kilométeres sebességgel haladhatnak át.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:14, kedd | Helyi

Magyar Nagydíj

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán

2024. Június 25. 13:36, kedd | Helyi

ELTŰNT HOLTSÁG AMINA MIRIAM

Eltűnés miatt keresi a Komáromi Rendőrkapitányság a 14 éves lányt.

2024. Június 21. 22:26, péntek | Helyi

Látványos tudományos műsorral készül a Richter a Múzeumok Éjszakájára

Június 22-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Duna Múzeumban lélegzetelállító tudományos show-t mutat be az esztergomi rendezvény támogatója, a Richter Gedeon Nyrt.