Városlista
2023. december 3, vasárnap - Ferenc

Hírek

2014. Október 02. 07:53, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Földomlás Pilisvörösváron – már a teherkocsik is használhatják a 10-es főút ideiglenes szakaszát

Földomlás Pilisvörösváron – már a teherkocsik is használhatják a 10-es főút ideiglenes szakaszát

Szerda délutántól a 3,5 tonnánál nehezebb járművek is áthaladhatnak a 10-es főút pilisvörösvári szakaszán földomlás miatt kiépített ideiglenes úton - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-vel.

Csámpai Attila felidézte, hogy múlt héten szombaton a Budapest-Esztergom vasútvonal pilisvörösvári szakaszán egy épülő csomópont (alagút) mellett megdőlt a támfal, és több köbméternyi föld omlott le, néhány méterre a főúttól. Emiatt az érintett útszakaszt lezárták, és egy ideig a vasúti közlekedés is szünetelt.

Vasárnap délutánra a 10-es úttal párhuzamosan egy ideiglenes utat építettek ki, de ezen eddig csak a személyautók, az autóbuszok, valamint a 3,5 tonnánál könnyebb tehergépjárművek haladhattak át 30 kilométer/órás sebességkorlátozással. A nehezebb járműveket a vasúti átjáró mindkét oldalán visszafordította a rendőrség.

Hétfőn a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) és a kivitelezést végző A-HÍD Zrt. rendkívüli bejárást tartott a helyszínen. A megdőlt támfal helyreállítása jelenleg tervezés alatt áll, a munkálatokkal várhatóan október közepéig készülnek el - írta honlapján a NIF.

A Pest megyei katasztrófavédelem szóvivőjének legfrissebb információja szerint miután megerősítették a 10-es út ideiglenes szakaszát Pilisvörösvárnál, szerda délután 5 órától a 3,5 tonnánál nehezebb járművek is ráhajthatnak, de azon csak legfeljebb 20 kilométeres sebességgel haladhatnak át.

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 21. 09:05, kedd | Helyi

MÁR AZNAP LEBUKOTT

Egy férfi elveszítette a pénztárcáját, de még előtte, útközben találkozott a későbbi elkövetővel. Pár óra múlva minden kiderült, a dorogi rendőrök kihallgatták a tettest.

2023. Október 30. 11:27, hétfő | Helyi

Tűzoltás is szerepelt a dorogi Richter nyílt napi programjában

Több mint harmincan vettek részt a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepének Környezetvédelmi és Iparbiztonsági nyílt napján október 17-én.

2023. Október 25. 11:48, szerda | Helyi

Kémiatanárok példaértékű munkáját ismerte el a Richter

Idén is átadták a Magyar Kémiaoktatásért díjakat.

2023. Október 24. 12:04, kedd | Helyi

Elektromos gokartokkal száguldozhatunk novembertől Esztergomban

Egyben bővítve is a város turisztikai programjainak kínálatát az autóversenyzés világát megjelenítve nyílik meg novemberben az elektromos gokartpálya Esztergomban. A hírt maga a működtető tette közzé a Facebookon.