Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Április 26. 12:58, hétfő | Helyi
Forrás: esztergom.hu

Folyamatos a rágcsálóirtás Esztergomban

Folyamatos a rágcsálóirtás Esztergomban

A városban élő patkányok és más kártevők, rágcsálók elleni védekezés érdekében Esztergom Város Önkormányzata folyamatosan gondoskodik a közterületeken és a városi csatornahálózatban történő rágcsálóirtásról.

Az önkormányzat honlapján közzétett tájékoztatás szerint a közvetlen környezetünkben időszakosan megjelenhetnek egerek, patkányok, melyek egészségügyi kártevőnek minősülnek, épp ezért rendszeresen figyelemmel kísérik a kihelyezett írtószer fogyását, ezáltal ellenőrizve a rágcsálók mennyiségét és aktivitását.

Az így szerzett tapasztalatok alapján az önkormányzat megbízásából az elmúlt időszakban számtalan elhagyatott, hulladékkal szennyezett, a patkányok számára megfelelő élőhelyül szolgáló területet tisztítottak meg a városban, így próbálva gátat szabni a patkányok elszaporodásának.

Az egereknek, patkányoknak, egyéb rágcsálóknak a lakóházak és azok környezete igen kedvező életfeltételeket teremt, mivel alkalmas búvó- és szaporodó helyet, illetve táplálékot biztosít számukra.

Esztergom Város Önkormányzata felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy a járdán, a lakótelepeken a lépcsők mellett, vagy a garázssoroknál a földre kihelyezett kutya-, macska-, illetve madáreledel kiváló táplálékforrás a patkányoknak és más kártevőknek, ezért az állatokat ilyen módon ne etessék!

Illusztráció: Pixabay

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.