Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2014. November 15. 14:46, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Folyamatos a termelés az esztergomi instanttészta-gyárban – jövőre rádupláz az üzem

Folyamatos a termelés az esztergomi instanttészta-gyárban – jövőre rádupláz az üzem

Naponta közel 90 ezer csomag instant tésztakészítmény előállításával folyamatossá vált a termelés a Thai President Foods esztergomi ipari parkban található gyárában - mondta el a gyár vezetője az MTI-nek.

Csaba Gergely tájékoztatása szerint egy gyártósoron egy műszakban folyik a termelés 35 fővel. A tervek szerint a második műszak beindításával 2015 áprilisára megduplázzák a létszámot.

A napi 350 ezer csomagos teljes kapacitás elérésékor a második gyártósor is két műszakban üzemel majd, ekkor a létszám meghaladhatja a 140 főt. A tervek szerint a cég árbevétele jövőre meghaladhatja az ötmillió eurót.

A Thai President Foods 2013-ban vásárolt meg egy korábban megszűnt vietnami tésztagyárat az ipari parkban. A 10 millió dolláros beruházás során a gépeket és gyártósort modernizálták és kibővítették. A gyár egy hónapja kezdte meg üzemszerű működését.

Teljes kapacitáson üzemelve a gyár naponta 20 tonna instant tésztát állíthat elő. A gyártás legfőbb alapanyaga a búzaliszt, amit magyar termelőktől vásárolnak. A fűszereket Thaiföldről importálják, azokat az anyavállalat farmján termelt növényekből készítik.

A gyár vezetője hozzátette, az üzem a német TÜV vizsgálata után az élelmiszeriparban használt IFS minőségbiztosítási eljárás kiemelt fokozatát szerezte meg, ezzel multinacionális áruházláncok saját márkás termékeit is készítheti.

A bögreleveseiről és félkész tésztaféléiről ismert thaiföldi vállalat május végén alapított leányvállalatot Esztergomban az európai igények kiszolgálására. Legfőbb piacuk Németország és Ausztria, jelen vannak Belgiumban, Észtországban, Finnországban és Szlovéniában. Termékeiket Magyarországon is forgalmazzák majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:14, kedd | Helyi

Magyar Nagydíj

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán

2024. Június 25. 13:36, kedd | Helyi

ELTŰNT HOLTSÁG AMINA MIRIAM

Eltűnés miatt keresi a Komáromi Rendőrkapitányság a 14 éves lányt.

2024. Június 21. 22:26, péntek | Helyi

Látványos tudományos műsorral készül a Richter a Múzeumok Éjszakájára

Június 22-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Duna Múzeumban lélegzetelállító tudományos show-t mutat be az esztergomi rendezvény támogatója, a Richter Gedeon Nyrt.