Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Március 09. 07:45, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - fotó: hirado.hu

Folyamatosan más nevet használó nigériai migránst keresnek

Folyamatosan más nevet használó nigériai migránst keresnek

Csoportos garázdaság miatt elfogatóparancsot adott ki a bíróság egy Budapesten élő nigériai férfi ellen, aki korábban azzal akadályozta az eljárást, hogy mindig más nevet használt

- hangzott el az M1 aktuális csatornán szerda este. A Híradó tudósítása szerint még 2011 nyarán Józsefvárosban, a Somogyi Béla és a Stáhly utca sarkán verekedett össze három nigériai férfi. Először csak dulakodtak, aztán ököllel estek egymásnak, miközben egyikük autóját is összerugdosták. Csoportos garázdaság miatt ketten felfüggesztett börtönbüntetést kaptak. Harmadik társuk ellen viszont, akinek nem voltak okmányai és hetente más nevet mondott, a bíróság megszüntette az eljárást, arra hivatkozva, hogy tisztázatlan a személyazonossága.

A Fővárosi Főügyészség felülvizsgálati indítvánnyal fordult a Kúriához. Bagoly Bettina, az ügyészség szóvivője az M1-nek nyilatkozva azt mondta: nem lehet az eljárás lefolytatásának akadálya, ha kétséges valakinek a személyazonossága, de a bűncselekmény elkövetőjeként azonosítható.

Mivel a Kúria az ügyészséggel értett egyet, a Pesti Központi Kerületi Bíróság szerdára új tárgyalást tűzött ki a nigériai férfi ügyében. Mivel a vádlott a szabályos idézés ellenére nem jelent meg, elfogatóparancsot adtak ki ellene - hangzott el az M1-en.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére