Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2017. Augusztus 02. 04:00, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - Fotó: Mészáros Virág

Folytatódik a Klíma filmklub - vendég: Mengyán Eszter

Folytatódik a Klíma filmklub - vendég: Mengyán Eszter

Helyszín: Reanimatio Ház – Időpont: 2017. augusztus 7. 16:00

Az idei Reanimatio Művésztelep keretében négy részes filmklub indult a Reanimatio Házban. Ez alkalommal a környezettudatosság, a klímaváltozás, újrahasznosítás, etikus táplálkozás és életmód a hívószavak.

A témába vágó sokat díjazott, jelentős és friss filmek vetítésével egybekötve megszólítják azokat, akik a legelhivatottabban foglalkoznak itthon szűkebb és tágabb értelemben vett környezetünk megóvásával, és akik segíthetnek nekünk is tudatosabb fogyasztókká válni, megtalálni az eszközöket, amikkel jótékonyabban hatunk környezetünkre, hogy élhetőbbé és fenntarthatóvá tegyük.

A Klíma filmklub augusztus 7-én folytatódik. A harmadik alkalmon a The True Cost című dokumentumfilmet vetítik 2015-ből, ami az úgynevezett fast fashion ruhatermékek gyártását mutatja be több különböző aspektusból.
A vetítés után Mengyán Eszterrel beszélgetnek a szervezők, aki hazai szinten a legaktívabban foglalkozik a divatipar árnyékos oldalával.

Mengyán Eszter így ír magáról:
"Ahogy a legtöbb fenntartható és etikus divattal foglalkozó bloggert, engem is a The True Cost című film döbbentett rá arra, mennyire káros ma a divatipar, mennyire szenvednek emberek, állatok vagy a bolygónk attól, hogy mi folyamatosan jól akarunk kinézni, divatosak szeretnénk lenni. Először dühös lettem, majd kétségbeesett, végül elszánt: valamit tenni kell. Ekkor született először a #viszlatfastfashion projekt, amelyhez előbb egy Instagram-oldalt, majd szakmai cikkek gyűjtőhelyeként egy blogot is létrehoztam. Megfogadtam, hogy egy évig nem vásárolok ruhát, kiegészítőt. A nyolcadik hónapon túl járok, és még élek."

A részvétel ingyenes!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.