Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2020. Augusztus 12. 05:00, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Folytatódik a Várszínház évada

Folytatódik a Várszínház évada

A héten ismét két előadás várja a közönséget.

Boldog-e a házaspár? Majd elválik!

A hetvenes évekből köszön vissza ránk Ingmar Bergman, a svéd filmrendező, író műve, a Jelenetek egy házasságból című darab, melynek feldolgozását ezúttal Pataki András, Jászai Mari-díjas rendező értelmezésében láthat az Esztergomi Várszínház közönsége. A társadalmilag elfogadott normák alapján működő, kispolgári házasság eszményképét elemző, illetve jelentős mértékben leromboló alkotás Johan és Marianne, a férj és feleség gyanúsan tökéletesnek mondható boldogságát meséli el. De ha boldog a házasság, akkor mi a probléma?, kérdezhetjük, melyre a most bemutatásra kerülő adaptáció válaszként megjeleníti a konfliktusok kialakulását, okait és a megoldásokat. A férj szerepében Gál Tamás, a feleség szerepében Kiss Szilvia lesz látható.

Az előadás augusztus 12-én, szerdán 21:00-kor kezdődik. Jegyek a Cathedralis Toursban és a helyszínen válthatók.

Szerelembor és borszerelem

A magyar népdal, a magyar költészet és a magyar bor kötelezően szép együttlétét mutatja be zenés műsorával Ács Tamás és Szarka Gyula. S míg előbbi a Bor, zene, vers – A bor dicsérete címet adta előadásának, addig a Ghymes együttes énekes, gitáros, dalszerzője „A bor és a leányka” címmel mutat be egy nagy csokorra valót az Esztergomi Várszínház közönségének. A dalok témája, szerelem és bor, szerelem és szerelem, bor és bor, örök párosítások, örök témák a népköltészetben, a népdalokban és líra lantosainak műveiben. Ez utóbbiak közül például Balassa, Csokonai, Petőfi, Gárdonyi is megihlette a két előadót, akik ezúttal vendégzenészekkel kiegészülve kínálják e mámorító műsort, szerelmet, bort megidéző összeállítását.

Az előadás augusztus 15-én, szombaton 21:00-kor kezdődik. Jegyek a Cathedralis Toursban és a helyszínen válthatók.

Honlap: esztergomivarszinhaz.hu Facebook: Esztergomi Várszínház. (Rossz idő esetén a helyszínről ugyanitt lesz információ.)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban